Jong Dames 2 MHV Evergreen kampioen

Redactie 25-11-2021
Foto: MHV EvergreenDe kampioenen met op de achtergrond het publiek dat zo toch op afstand mee kon genieten.

Zondag 21 november 2021 was dé dag dat Jong Dames 2 van MHV Evergreen het kampioenschap binnen konden slepen. Een wedstrijd tegen Leonidas stond op het programma, de nummer 2 van de competitie. De Maassluise dames wisten van tevoren; dit wordt een spannende pot.

Om 12.05 uur werd er verzameld. Toch hier en daar wat gespannen koppies. Kleedkamer in, omkleden, klaar maken voor de wedstrijd en luisteren naar de coach zijn woorden.

Dan is het tijd voor de wedstrijd. Het eerste kwart komt Evergreen met 2-0 voor. Ze spelen sterk. Ze vechten voor elke bal. Ze vechten voor elkaar en spelen als één team. Ook in het tweede kwart. Er worden kansen gecreëerd, alleen willen de ballen er niet in.

Dus gaan ze de rust in met 2-0.

De dames worden toegesproken door de coach: "Blijf je eigen spel spelen zoals jullie in de eerste twee kwarten gedaan hebben. Blijf spelen als team."

Maar in het begin van het derde kwart zijn de dames het even kwijt. Ze worden slordig en spelen moeilijk ballen in plaats van de makkelijke. En dan maakt Leonidas de 2-1.

Maar in het vierde kwart spelen de dames uit Maassluis weer hun eigen spel en vechten weer voor elkaar. In dit laatste kwart valt zowel de 3-1 als de 4-1 en als het laatste fluitsignaal klinkt zijn ze kampioen!

Door de nieuwe maatregelen was er helaas geen publiek langs de lijn. Maar hun trouwe supporters vinden overal een oplossing voor; 'verzamelen boven aan de dijk en vanaf daar kijken naar onze kampioenen.'