Boomfeestdag in het teken van klimaat

Redactie 18-11-2021
Foto: Roel Dijkstra

Op verschillende plaatsen in Maassluis hebben scholieren in het kader van Nationale Boomfeestdag vorige week bomen geplant.

Nadat maandag en dinsdag kinderen van de basisscholen Panta Rhei en De Parasol bomen plantten, gebeurde dat donderdag 11 november onder leiding van wethouder Fred Voskamp op IKC Startpunt. Voskamp: "Het is fijn en goed dat we juist nu samen met de kinderen weer bomen konden planten. Juist in deze tijd van veel en te vaak gedwongen binnen zijn is het voor kinderen super belangrijk die binding met de natuur buiten te zoeken."

Met het thema 'Bomen maken gezond' benadrukt de organisatie van Nationale Boomfeestdag dit jaar het effect van groen op kinderen. Zo hebben bomen in de directe nabijheid invloed op geluk en gezondheid en is het de ideale omgeving voor kinderen om te spelen. Als gevolg van corona was de Boomfeestdag eerder drie keer uitgesteld. Het was er de organisatie daarom dit keer veel aangelegen om de dag samen met de kinderen te vieren.

Vanwege de Klimaattop in Glasgow stond de Boomfeestdag dit jaar nadrukkelijker dan ooit in het teken van het klimaat. Zo gingen kinderen tijdens de KinderBomenTop ook het gesprek aan met volwassenen over klimaatonderwerpen als industrie, bebouwde omgeving, landbouw en landgebruik, mobiliteit en energie in relatie tot bomen.