CKC Maassluis wint van hekkensluiter Roda

Redactie 04-11-2021
Foto: Edwin Sonneveld-fotografieEen ruime overwinning voor de Maassluise korfballers afgelopen weekend.

Afgelopen zaterdag was een herfstige competitiedag. Maassluis 1 speelde deze week in Westzaan tegen hekkensluiter Roda. Een belangrijke wedstrijd. Maassluis moest deze wedstrijd winnen om haar positie in de middenmoot te verstevigen.

Het team van Verbaas start niet scherp aan de wedstrijd. Roda kwam door twee heren die goed op schot waren al snel op een 2-0 voorsprong. Roda weet de voorsprong van twee doelpunten lang vol te houden. Maassluis scoorde wel mee, maar kon in het begin van de wedstrijd geen aansluiting vinden bij de ploeg uit Westzaan. In het tweede deel van de eerste helft kreeg Maassluis de smaak te pakken en ging erop en erover. Tijdens de rust stond Maassluis vier doelpunten voor op Roda.

Na de rust scoorde Maassluis direct twee keer en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Met nog ruim een kwartier op de klok stond een voorsprong van zeven doelpunten op het scorebord: 9-16. Beide ploegen wisten hierna nog wel te scoren, maar kwamen niet dichter bij elkaar. De eindstand van de wedstrijd was 12-19. Een gedegen overwinning voor de Maassluise ploeg. De punten gingen mee naar Maassluis. Speciale dank gaat uit naar de supporters die de afstand, regen en wind getrotseerd hebben om hun ploeg aan te moedigen!

De eerste helft veldcompetitie wordt afgesloten met een vierde plaats in de poule. Maassluis 1 heeft acht punten. Direct achter Maassluis staat HKV/Ons Eibernest met zeven punten en daarachter KIOS (N) met zes punten. Op de derde plaats staat ZKV (Za) met twaalf punten. In de tweede helft van de veldcompetitie zal Maassluis er hard aan moeten trekken om de plaats in de poule te versterken. Eerst maken de korfballers zich op voor de zaalcompetitie.