M.S.V.'71 wint moeizaam van hekkensluiter Toofan

Redactie 04-11-2021
Foto: MSVJeremy van Loenen maakte de enige treffer van de wedstrijd.

M.S.V.'71 dacht afgelopen zaterdag een gemakkelijke middag te hebben tegen hekkensluiter Toofan. Maar dat viel heel erg tegen. Met de hakken over de sloot wist de equipe van Paul van Loenen de punten in Maassluis te houden door een doelpunt van Jeremy van Loenen ver in de tweede helft.

De wedstrijd in Maassluis kende een ongewoon begin. Na amper drie minuten moest de strijd al worden gestaakt door een blessure van de scheidsrechter van dienst. Na veel bellen en overleg met de tegenstander en de KNVB werd een vervanger gevonden. Na een klein uur vertraging kon de wedstrijd doorgaan onder leiding van invaller scheidsrechter Wenno Wagenaar.

Thuisploeg M.S.V.'71 begon erg matig aan het duel. De rode lantaarndrager uit Den Haag was gek genoeg de betere ploeg. Met goed positiespel wisten zij de favoriete thuisploeg in verlegenheid te brengen. De tweede bal was steeds voor de bezoekers en ook qua inzet waren zij de bovenliggende partij. Toch leken de gastheren uit Maassluis na een kwartier aan de leiding te komen, maar het doelpunt van Van der Pol werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was een van de weinige wapenfeiten van de gastheren in de eerste helft. Het meeste gevaar kwam van de bezoekers. Maar een gebrek aan scorend vermogen brak de bezoekers op. En eenmaal stond de paal een Haags doelpunt in de weg.

Na de pauze probeerde M.S.V.'71 de zwakke eerste helft snel te doen vergeten. Maar hoewel het spel van de Maassluizers wat beter was dan voor de pauze, hield het ook nu niet over. De beste kans was voor Joel Meijnckens op aangeven van Rick de Jonge, maar de anders zo gevaarlijke en trefzekere vleugelspits had vandaag zijn dag niet en miste de bal volledig.

Ondanks het slechte spel wist M.S.V.'71 het duel toch winnend over de streep te trekken. Met nog een kleine 10 minuten op de klok testte invaller Kevin Edmilson Santos doelman Karan Kalloe met een afstandschot. De Haagse doelman stopte het schot wel, maar liet de bal los. Jeremy van Loenen was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten en zijn ploeg alsnog de drie punten te bezorgen.

In de slotfase kwam Toofan nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Marnix Louter, die als een van de weinige M.S.V.'71 spelers deze middag zijn normale niveau haalde, hield zijn ploeg met een geweldige redding op de been.