Present overhandigt By JUUL certificaat 'Maatschappelijk Betrokken Onderneming'

Redactie 16-09-2021
Foto: Karin Poldervaart Fotografie.By Juul heeft heeft onlangs het certificaat \u2018Maatschappelijk Betrokken Onderneming\u2019 uit handen van Present co\u00f6rdinator Tanja Cats ontvangen.

"Een winkel met vrouwelijke en een tikkie stoere womensfashion, waar je gezien wordt. En waar ruimte is voor een praatje, dat vinden wij heel belangrijk", dat zegt Jochem Poort van By Juul. Stichting Present heeft onlangs aan By Juul een certificaat voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen uitgereikt.

Jochem Poort, ondernemer met een sociaal hart, spreekt met passie over zijn winkel en over het team in de Koningshoek, maar ook over sociaal ondernemen. Dat is ondernemen waarbij je zorgt dat de kachel brandt en waarbij je ook je mouwen opstroopt om betrokken te zijn in de stad.

Jochem vertelt hoe hij vormgeeft aan dat laatste "Onze medewerker en styliste Claudia van der Velden vertelde over het Tweedehands Fashion Event Tiptop voor Nop".

Claudia vult aan. "Vanaf de start van het concept ben ik vrijwilliger bij Tiptop voor Nop en zetten we meerdere malen per jaar een pop-up store op met tweedehands ingezamelde kleding en accessoires, voor vrouwen die een steuntje in de rug nodig hebben. Wat je uitzoekt mag je gratis meenemen".

Dit concept sprak Jochem aan en hij besloot nieuwe kleding te doneren, met de kaartjes er nog aan. Stichting Present vertelt dat dit voor vrouwen die zelf geen nieuwe kleding kunnen kopen een mooie verrassing is.

In de Week van de Ontmoeting wordt er ook een pop-up store van Tiptop voor Nop opgebouwd en daar zal ook de gedoneerde kleding van By Juul hangen. De store is geopend op vrijdagavond 8 en zaterdagochtend 9 oktober a.s. Aanmelden kan via de link op de facebookpagina van Tiptop voor Nop.

Stichting Present brengt mensen in beweging om om te zien naar de ander. Present helpt bedrijven om ook aan deze beweging mee te doen, door het zogenaamd Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Elke organisatie die meer wil dan winst maken alleen, kan zich aanmelden bij Present via info@presentmaassluis.nl, om de handen uit de mouwen te steken of om bij te dragen aan het vergroten van het welzijn van anderen, net als Jochem. By Juul is gevestigd in winkelcentrum Koninghoek in Maassluis.