Darren Maatsen kan bij Excelsior M aan de slag

Redactie 19-08-2021
Foto: Harry NoordhofNadat hij in de afgelopen jaren bij RKC en NAC speelde is Darren Maatsen nu zonder club. Hij is neergestreken bij Excelsior M en krijgt in de oefenwedstrijden speelminuten.

Renold, Marc, Edward, Dalian en Ian hebben niet alleen de achternaam Maatsen gemeen. Ze kunnen bovendien bovenmodaal goed met een bal omgaan. Dat geldt ook voor Darren. Hij bereikte, net als zijn broer Dalian en zijn voor Jong Oranje geselecteerde neef Ian de profstatus. Maar hij is nu zonder club en houdt zijn conditie op peil bij Excelsior M, die hem wat graag wil vastleggen.

door Gerard S. Verver

Darren Maatsen heeft sinds hij in 2013 de wijde wereld introk en de overstap maakte van Excelsior M naar het Schotse Ross County zeven werkgevers gehad, waarvan met het Cypriotische Agia Napa, het Griekse Apollon Smyrnis en het Noorse Stabaek Fotball nog drie buitenlandse. Die 'uitstapjes' over de grens zouden zomaar een vervolg kunnen krijgen, want de 30-jarige Vlaardinger heeft nog wat potjes op het vuur staan. Vandaar, dat hij het van Excelsior M-trainer Dogan Corneille en technisch manager Niels Redert afkomstige verzoek om voor de Lavendelstraat als thuisbasis te gaan nog even in beraad houdt.

Wie even terug gaat in de tijd herinnert zich Maatsen als de vleugelspeler, die in RKC's promotiejaar door trainer Fred Grim steeds in de slotfase van de bank gehaald werd en de Waalwijkers scorend op het goed spoor zette. Alleen aarzelden de Brabanders te lang met een aanbod, meldde de Noorse club zich en koos hij voor zekerheid.

Die situatie herhaalt zich min of meer. Er zijn opties. Als het woord 'buitenland' valt is er niettemin een voorbehoud. Dan wijst hij op zijn gezin en de kinderen. En tevens op zijn maatschappelijke toekomst. "Ik moet misschien wel wat gaan studeren." Toch trekt het betaald voetbal hem nog te zeer om er met een rentree bij Excelsior een punt achter te zetten. Vandaar, dat hij de aanzoek van de tweede divisieclub nog even in de wacht plaatste. "Ik kijk wat er mogelijk nog op mijn weg komt. En of dat interessant voor me is." Vooralsnog traint en houdt hij bij Excelsior M zijn wedstrijdritme op peil. Vandaar, dat hij zaterdag in de met 1-2 verloren oefenwedstrijd tegen Barendrecht toch weer deel uitmaakte van de spelersgroep.