Juf Tineke neemt na 48 jaar afscheid van de Dijck

Redactie 22-07-2021
Foto: De DijckOnlangs hebben alle groepen afscheid genomen van juffrouw Tineke.

Na 48 jaar gaat Tineke den Oudsten, leerkracht van de kleutergroep 1-2 groen van basisschool de Dijck met pensioen.

Op 1 augustus 1974 is zij begonnen op kleuterschool 'Windekind' aan de burgemeester Schwartzlaan in de Westwijk. Na bijna 20 jaar ervaring maakte zij in 1993 de fusie mee van de Kennedyschool, de Paulusschool en de Antoniusschool. Het nieuwe gebouw kreeg een nieuwe plek aan de Weverskade met de toepasselijke naam "De Dijck". Tineke kan met recht een Dijcker van het eerste uur genoemd worden en de meesten zullen haar kennen als de juffrouw van groep 1-2 groen.

Gedurende haar carrière in het onderwijs heeft ze in alle jaargroepen les gegeven, waarbij de kleutergroep door de jaren heen de grootste rol speelde. Honderden kinderen hebben bij haar hun eerste schooldag beleefd, spelenderwijs letters en cijfers geleerd en het laatste jaar zelfs door een heus woud geklauterd. Voor leerlingen en ouders was zij jarenlang een vertrouwd gezicht op de Dijck, de collega's en de leerlingen gaan deze 'Dijck' van een juffrouw dan ook zeker missen.

Geheel in 'juffrouw Tineke stijl' hebben alle groepen haar in een sportieve estafette bedankt voor haar bijdrage aan hun ontwikkeling. Zo hebben ze op de Dijck dit schooljaar enthousiast en toch ook feestelijk met elkaar afgesloten.

Juffrouw Tineke mag nu heerlijk gaan genieten van een welverdiend pensioen. "Wij wensen haar alle geluk, gezondheid en liefde toe. Blijf zo energiek en geniet van alles wat nog op jouw pad mag komen!", aldus de collega's.