Medewerkers van Argos slaan handen in één voor Hospice

Redactie 15-07-2021
Foto: Thierry SchutOnlangs kon de cheque worden overhandigd.

Argos is sinds 2020 trotse partner van Hospice Beukenrode. Op eigen initiatief hebben de medewerkers van Argos de handen in één geslagen voor een extra donatie, door het schenken van vrije dagen. Vrije uren die door de organisatie omgezet zijn in een financiële bijdrage.

"Ik kan mij nog goed herinneren toen onze directeur vertelde dat wij als bedrijf partner zijn geworden van Hospice Beukenrode. De financiële bijdrage wordt gebruikt voor de opbouw van een tweede locatie. Een initiatief waar ik en mijn collega's trots op zijn. Het zegt veel over ons bedrijf en de maatschappelijke betrokkenheid bij lokale goede doelen", vertelt Jolanda Stijger, financieel controller bij Argos. "Een plek waar je je thuis voelt voor palliatieve zorg spreekt ons – en mij in het bijzonder – aan, omdat we het van dichtbij meegemaakt hebben. Daardoor ga je dit soort initiatieven nog meer waarderen. Zo heb ik zelf de gastvrijheid van de medewerkers van Hospice in Naaldwijk meegemaakt. De inzet van de betrokken vrijwilligers en medewerkers, daar heb ik alleen maar lof voor. Ontzettend fijn dat dit aangeboden wordt in Westland. En als ik daar met een gift in de vorm van mijn vrije uren aan bij kan dragen, vind ik dit een klein maar mooi gebaar. Ik hoop dat we met dit initiatief ook ander inspireren hetzelfde te doen."

Het initiatief is nu werkelijkheid geworden. Medewerkers hebben een deel van hun vakantie-uren gedoneerd, met als resultaat een cheque van 3000 euro als extra bijdrage voor de stichting.

Argos is producent en leverancier van verpakkingen en beschermingsmaterialen uit Maasdijk.