Zonnige clubkampioenschappen bij AVW

Redactie 15-07-2021
Foto: Carry WilminkDe weersomstandigheden bleken op deze zomeravond voor zowel lopers, publiek als vrijwilligers ideaal te zijn.

Op donderdagavond 8 juli 2021 stond bij AVW het jaarlijkse clubkampioenschap over 5 km op het programma.

Primeur was de voorinschrijving via de website, waar 60 van de 70 deelnemers gebruik van maakten en in navolging van vorig jaar vond de start in verschillende groepen plaats met de powerwalkers om 19.45 uur, de vrouwen om 20.05 en de mannen om 20.15 uur.

De weersomstandigheden bleken op deze zomeravond voor zowel lopers, publiek als vrijwilligers ideaal te zijn wat leidde tot veel persoonlijke records en een gemoedelijke nazit op het terras.

De startschoten werden gelost direct naast de baan waarna de deelnemers een rondje met de klok mee om de Oranjeplas aflegden en finishten met een sprintje van 100 meter op de 400-meter-asfaltbaan.

De eerste die de finish passeerde was powerwalker Frans Dijksman in 35.31 waarmee hij achteraf zelfs sneller bleek te zijn dan enkele hardlopers.

Minder verrassend waren de namen van de overall-winnaars bij de vrouwen en de mannen die namelijk net als vorig jaar luisterden naar de namen van Annemarie Dijksman en Gerard de Lange in resp. 21.53 (pr) en 17.18.

Er vielen op deze echte clubavond echter nog veel meer leden in de prijzen tijdens de huldiging van de verschillende leeftijdscategorie√ęn √©n die van de Mixed Team Challenge.

Zes teams, bestaande uit negen clubleden van verschillende groepen, hadden daarvoor in de afgelopen maanden aan vier evenementen deelgenomen (puzzeltocht, vossenjacht, Ekiden en fietsloopestafette), waarbij het sociale aspect prevaleerde maar ook punten vielen te verdienen, te bepalen door een driekoppige jury. Team 3 scoorde uiteindelijk het hoogst en werd daarvoor deze avond letterlijk in de bloemen en het zonnetje gezet.

Foto's en de volledige uitslag van het clubkampioenschap staan op de site avwaterweg.nl.