Jeugdclinic en seizoensafsluiting bij MTC Bequick

Redactie 15-07-2021
Foto: BequickRuim 40 kinderen deden mee aan de clinic.

Na een regenachtige start is het afgelopen zaterdag alsnog een zonnige feestje geworden bij MTC Bequick. Tussen 16.00 en 17.00 uur stond het park vol met zo'n 40 jonge enthousiaste kinderen, vanaf 4 jaar oud. Zij maakten op een leuke en speelse manier kennis met tennis onder begeleiding van clubtrainer Erwin Kester en enkele selectiespelers. Deze clinic was de vierde in een reeks met clinics die dit jaar gegeven worden om kinderen in Maassluis en omstreken bekend te maken met tennis. De volgende clinic staat op het programma voor begin september, maar de precieze datum volgt nog. Ook een keer meedoen met een clinic of een proefles? Stuur dan een mailtje naar jc@mtc-bequick.nl.

Afsluiting seizoen

Afgelopen weekend was de laatste dag van de voorjaarscompetitie. Voor het jeugdteam t/m 12 jaar stond er een thuiswedstrijd tegen Naaldwijk op het programma. Door een klinkende 5-1 zege zijn Jan, Sien, Floor, Dana en Katie knap als tweede geëindigd in het eindklassement.

Ook de afsluitende editie van de worldtour stond bij MTC Bequick op het programma. 21 kinderen in de jongste leeftijdscategorie speelden op drie banen hun wedstrijdjes. Er werden in totaal 21 wedstrijden over zeven speelrondes afgewerkt door de kinderen van de vier verschillende verenigingen.

Bij het jeugdteam 13 t/m 17 jaar zat de sfeer er na de gezellige barbeque van een avond eerder er eveneens nog goed in. Op de laatste speeldag wachtte een uitwedstrijd tegen VLTC. Door sterke optredens van het gehele team ging er geen wedstrijd verloren in Vlaardingen en zo werd de competitie sterk afgesloten met een 6-0 overwinning.

Na een jaar van corona waarin slechts alleen hard getraind kon worden, hebben al de jeugdspelers duidelijk hun spierballen én hun ontwikkelingen laten zien.