'Jij geeft kleur aan de stad!'

Redactie 15-07-2021
Foto: St. PresentEen van de vrijwilligers van Stichting Present heeft een voorbeeldpotlood gemaakt.

"We zijn ons er vaak niet van bewust wat voor impact onze glimlach of een vriendelijke groet heeft op een ander." Aan het woord is Tanja Cats, coördinator van Present Maassluis. De vrijwilligers die zich aanmelden bij Stichting Present zetten zich - door het geven van praktische of sociale hulp – in voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. De vrijwilligers merken weldegelijk dat een glimlach het verschil maakt.

Daarom is Stichting Present gestart met het project 'Jij geeft kleur aan de stad!' Binnen dit project gaan scholen, een kinderkoor, vrijwilligers en bedrijven aan de slag om de dag van een ander 'te kleuren'. Tanja legt uit: "Het klinkt misschien gek, maar als mens ben je eigenlijk een soort potlood. Je kunt jouw eigen leven inkleuren en als je wilt kun je ook kleur geven aan het leven van iemand anders."

Een van de vrijwilligers van Stichting Present heeft een voorbeeldpotlood gemaakt, zodat de potloden door de kinderen nagemaakt kunnen worden. Ook is er een kleurwedstijd waarin die potloden én het maritieme karakter van Maassluis naar voren komt. Tijdens 'De week van de Ontmoeting' zullen alle creatieve en kunstzinnige uitingen worden geëxposeerd op Museumschip Hudson. "Dit is eigenlijk een kunstproject en we zien kunst als kans om de ontmoeting tussen mensen te bevorderen", aldus Tanja.

Wil je meedoen met de kleurwedstrijd of wil je ook een kartonnen potloodpoppetje maken? Meld je dan aan via info@presentmaassluis.nl.