Fietspromo in 2021 weer naar Oudewater

Redactie 08-07-2021
Foto: FietspromoOp het fietspontje naar Moordrecht.

Al jaren staat op de eerste zondag in juli de klassieker van Maassluis naar Oudewater v.v. op het Fietspromo programma. Deze tocht draagt inmiddels de naam Frans den Oudsten Classic, vernoemd naar de initiatiefnemer van deze rit en mede oprichter en voorzitter van Fietspromo.

Omdat deze dag gelijk valt met de maandelijks 'open ride' is deze ook toegankelijk voor niet-leden. Afgelopen zondag 4 juli was het dus weer tijd voor deze klassieker. Uitgangspunt is dat alle Fietspromo's gezamenlijk de heenreis afleggen, ongeacht kwaliteit ervaring en snelheid. Voor de terugreis worden de groepen herverdeeld naar eigen kunnen. Zo'n 35 Fietspromo┬┤s verzamelden zich op het Bloemhof om aan deze uitdaging van ruim 125 kilometer te beginnen. Uit veiligheidsoverweging werd de groep opgedeeld en verliet de gekleurde Fietspromo brigade om 08.30 uur Maassluis.

Ontspannen fietsend met een lichte wind in de rug werd langs Schiedam koers gezet naar Zoetermeer. De kruissnelheid was comfortabel tussen de 26 en 30 km per uur, waardoor iedereen gemakkelijk mee kon blijven rijden en bleef er voldoende energie over om te socialiseren. Na Zoeterneer en Moerkapelle volgde de landelijke fietsroute naar Waddinxveen. Hier werd de groep verrast door de in onderhoud zijnde hefbrug en een extra lusje van 5 km aan de tocht moest worden toegevoegd om op het prachtige fietspad dwars door de Reeuwijkse Plassen te komen. De toeristisch drukte viel mee, waardoor de Fietspromo's aaneengesloten konden blijven rijden en volgens planning rond 11.00 uur de groepen het historische centrum van Oudewater binnen druppelden.

Hier werd tegenover de Heksenwaag de welverdiende gebruikelijke koffie met appeltaart genuttigd en niemand werd te licht bevonden om aan de terug reis te mogen beginnen.

Hoewel de verwachting was dat de wind op de terugreis tegen zou zitten, viel dat reuze mee en kon ook terug een strak tempo onderhouden worden. Terug slingerde de route langs Stolwijk door de Krimpenerwaard naar Gouderak waar de groepen bij het fietspontje naar Moordrecht weer samen klonterden. Gelukkig zijn de Fietspromo's inmiddels allemaal gevaccineerd, anders zouden ze niet allemaal meer op het pontje passen. Het laatste deel ging langs de Rottemeren en Berkel en Rodenrijs en voerde min of meer over bekende paden. Met de sterkeren op kop bereikten alle Fietspromo's rond 14.00 uur de Markt in Maassluis en was het op het terras nog even nagenieten van weer een schitterende tocht.

De Fietspromo's fietsen gewoon door deze zomer. Op de woensdagavonden zijn er de normale trainingsritten. Voor het volledige het programma de komende maanden van Fietspromo kijk je op de website www.fietspromo.nl. Wil je ook een kennis maken met Fietspromo? Dat kan, want de woensdagavonden starten om 19.00 uur alle groepen (iedere groep op eigen niveau) vanaf de VTM kantine aan de Albert Schweitzerdreef voor een trainingsrit van zo'n 1,5 uur.

Wil je meer informatie over Fietspromo? Stuur dan je vragen in een e-mail naar info@fietspromo.nl

Sponsor: Cees Boer Fietsen