Groep 8 treedt op voor kritisch publiek

Redactie 08-07-2021
Foto: PRDe kinderen van de onderbouw werden uitgenodigd voor de generale repetitie.

Groep 8 van de montessorischool Maassluis is de laatste maanden druk bezig geweest met zingen, dansen, het leren van hun tekst en het maken van een decor: De ingrediënten van een mooie afscheidsmusical. Zij voeren op 13 juli de musical 'Over de kop' op, maar vorige week traden ze al op voor een kritisch publiek.

Voor de generale repetitie waren alle kinderen van de onderbouw uitgenodigd om te komen kijken naar de liedjes en dansjes. De kinderen van groep 8 haalden de kinderen in de klas op, helemaal compleet in hun kostuums, om vervolgens te starten met het openingslied. Het eerste lied begon nog wat onwennig maar na een daverend applaus en staande ovaties werd groep 8 steeds enthousiaster en zelfverzekerder. Want hóe leuk is het als het publiek zo positief reageert!? Met open mond hebben de kinderen naar het optreden van groep 8 gekeken en hebben ze zelfs mee gedanst en gezongen.

Na afloop mochten de kinderen van de onderbouw zeggen wat ze vonden van het optreden. Zij werken nu namelijk aan het thema zintuigen en hadden een gerichte luisteropdracht meegekregen. Bijna alle kinderen durfden iets te zeggen. Zo mochten de kinderen van groep 8 hier en daar wat blijer kijken en harder zingen maar verder werden ze overladen met lieve complimenten. Ze vonden het zelfs zo leuk, dat ze eigenlijk nóg wel een keer wilden komen kijken.

Aanstaande dinsdagavond voert groep 8 de musical voor alle ouders en broertjes en zusjes op bij de Revius MAVO; een mooie locatie waar – relatief gezien – toch veel mensen kunnen komen kijken.