'We hebben een heerlijke tijd gehad!'

Redactie 08-07-2021
Foto: CWBurgemeester Edo Haan hier samen met Marien van Eijmeren en Anja van Velzen bracht een bloemetje als teken van waardering voor 30 jaar ondernemerschap.

Marien van Eijmeren was ruim 30 jaar actief met zijn speciaalzaak in verf, glas en behang in de Reigerstraat. "Er viel altijd wel ergens te behangen en/of te schilderen. Ondanks dat we niet op een toplocatie zaten, wist de klanten ons altijd goed te vinden."

Door Chrit Wilshaus

Volgens Marien is het consumentengedrag in de loop van de jaren wel veranderd. "Internet heeft veel impact gekregen; mensen zijn beter voorbereid en kritischer geworden. Dat is verder niet erg." Tot drie jaar geleden, tot het moment dat die werkzaamheden verkocht werden aan Firma Rook in Vlaardingen, deed Marien samen met een aantal medewerkers ook de buitenactiviteiten. "Het voordeel was dat ik uit een schildersfamilie kwam en gewend was om zelf werk uit te voeren." Volgens Marien is het altijd zijn plan geweest ermee te stoppen als hij 63 is. "En dat ben ik bijna."

De laatste 25 jaar werkte hij in de winkel samen met Anja van Velzen. Volgens haar dachten veel klanten dat ze met elkaar getrouwd waren. "Dan zeiden ze bijvoorbeeld: 'Oh, je man is bij mij wezen meten.' Of tegen Marien vertelden ze: 'Je vrouw in de winkel heeft dit geadviseerd.' Daar moesten we altijd hartelijk om lachen." In de drie decennia dat hij met zijn bedrijf actief was, waren er ook wel eens klanten die hij eigenlijk het liefst achter het behang had willen plakken. "Maar ik zal geen namen noemen!"

Tijdens de corona-periode had hij het top druk: "Mensen waren vrij en gingen klussen." Volgens Anja kwamen veel klanten langs met een aardigheidje, toen ze vernamen dat de winkel ging stoppen. Omdat hij geen opvolger kon vinden, wordt het winkelpand waarschijnlijk verbouwd tot appartementen. "Maar we hebben een heerlijke tijd gehad!"

Op de laatste dag dat de winkel geopend was, vorige week zaterdag, kwam burgemeester Edo Haan langs om namens de gemeente een bloemetje te brengen en te bedanken voor al het geleverde werk.