Anne & Anne sluit definitief de deuren

Redactie 01-07-2021
Foto: A-A

Maart volgend jaar zou Anne & Anne Kook en Design 25 jaar bestaan, maar begin vorig jaar gaven de vriendinnen Enny van der Water en Anneke Post al aan dat zij met hun winkel wilden gaan stoppen. Nu de juiste koper is gevonden, sluit Anne & Anne op zaterdag 17 juli definitief de deuren.

Het moment van het sluiten van de winkel, was afhankelijk van de verkoop van het bedrijfspand. Behalve dat de coronacrisis invloed had op deze verkoop, hebben Enny en Anneke vooral ook gewacht op de juiste koper. Enny: "We vinden het heel belangrijk voor het Stadshart dat er echt een leuk bedrijf voor ons in de plaats komt. Uiteindelijk is dit een interieurstyliste geworden."

Enny is al 12 jaar lid van het bestuur van de winkeliersvereniging Stadshart en de laatste jaren is ze zelfs voorzitter. Nu Anne & Anne stopt, gaat Enny aan het einde van dit jaar ook een punt zetten achter haar voorzitterschap. Ze hoopt van harte het stokje aan een nieuwe kandidaat over te kunnen dragen. "De winkeliersvereniging is de verbindende factor van de ondernemers in het Stadshart. Door elkaar te helpen en je te verenigen, maak je elkaar ook sterker." Haar opvolger moet volgens Enny goed kunnen verbinden en stevig in zijn of haar schoenen staan. "Maar het allerbelangrijkste is dat je het algemene belang van de Stadshart ondernemers boven je eigen belang moet kunnen stellen. Ik heb ervaren dat dit lang niet altijd even makkelijk is, maar uiteindelijk bereik je daar wel de beste resultaten mee. Op die manier kan je samen bouwen aan een goed Stadshart."

Opheffingsuitverkoop

Enny en Anneke hebben altijd ontzettend veel plezier gehad aan het runnen van hun eigen zaak. "Maar we kwamen nu op een tweesprong te staan waarbij we moesten kiezen tussen óf onze zaak een opfrisbeurt geven óf er mee stoppen. En we kwamen tot de conclusie dat we er allebei wel aan toe waren om iets minder te gaan werken en zo was het einde van Anne & Anne een feit"

Toen anderhalve maand geleden de verkoop van het pand aan de Noordvliet rond was, is bij Anne & Anne de opheffingsuitverkoop in een sneltreinvaart gekomen. "We zijn gestopt met inkopen en de kortingen lopen iedere week verder op." Zaterdag 17 juli is de winkel voor de allerlaatste keer geopend. "Hier gaan we echt een gezellig dag van maken. Er zal een hapje en een drankje zijn en uiteraard hopen wij heel veel van onze vaste klanten nog een keertje te zien."