Maatschappelijk Betrokken Ondernemen met een Italiaans tintje

Redactie 10-06-2021
Foto: Karin Poldervaart FotografieAdelhard Stoel heeft het certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen ontvangen.

Restauranteigenaar Adelhard Stoel heeft het certificaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen ontvangen. Afgelopen kerst zorgde hij voor maar liefst 70 maaltijden. Hij deed dit in samenwerking met jongeren van GKv De Lier-Maassluis en stichting Present. Deze feestelijke en gezonde maaltijden werden rondgebracht bij mensen in Maassluis die het goed konden gebruiken.

Terwijl zijn eigen restaurant ten onder dreigde te gaan door de lockdown, stond Adelhard met een brede lach op zijn gezicht te koken in zijn restaurant Poveretti ('arme donders'). Juist tijdens de lockdown had hij tijd en ruimte om iets voor een ander te doen. "Financieel kan ik op het moment niet zoveel bieden, maar ik heb wel een ruime keuken, tijd en kennis van het bereiden en bezorgen van maaltijden. Er zijn altijd mensen die het slechter hebben dan ik. Dat je iemand blij kunt maken die het moeilijk heeft, is goud waard!"

Het restaurant dat is gevestigd in 's Gravenzande is gelukkig weer open. Vorig jaar werd hij zelf als 'arme donder' nog geholpen door Herman den Blijker. De toenmalig Indiase keuken is inmiddels omgetoverd tot een verrassend Italiaans restaurant. De kerstactie viel in de smaak bij zowel gevers als ontvangers en zal nog lang herinnerd worden.

Wil je als ondernemer betrokken zijn bij kwetsbare mensen in je eigen omgeving? Neem dan contact op met Tanja Cats van stichting Present Maassluis: info@presentmaassluis.nl.