BalkonBeweegDag in oranje-sfeer

Redactie 10-06-2021
Foto: Wijnand NouwelsHet werd een waar oranje-feest bij het Parkhof.

Bewoners van het Parkhof hebben deel uit gemaakt van de tweede editie van de BalkonBeweegDag. Dit is een Initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking de OldStars Walking Footballers van Excelsior Maassluis en partners.

Binnen de richtlijnen van het RIVM wordt het balkonfeest gevierd met bewegen en dansen door Dance Company M'Joy. Als BeweeegCoaches traden op Eddy Borges en Kevin van Move for Change. Samen met muzikant Uwe van der Laan werd het een waar oranje-feest om ouderen in het zonnetje te zetten. Het werd een gezellige ochtend 'op afstand' waarbij het draaide om verantwoord en laagdrempelig bewegen en iets doen met én voor elkaar. SeniorenWelzijnMaassluis reikte vooraf aan iedere bewoner van het Parkhof oranje gerbera's uit om alvast in de oranje-sfeer te komen.

Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier aan kan beleven en die gezellig met medebewoners uitgevoerd kan worden. Sport- en beweegprofessionals gebruiken de dag vaak om de banden met woonzorginstellingen weer aan te halen zodat zij ook na deze dag met hen activiteiten kunnen ontplooien. Het Ouderenfonds organiseert de dag samen met de VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches en haar ambassadeurs, zoals de OldStars Walking Footballers van Excelsior Maassluis.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Een voorbeeld hiervan is het Walking Football in Maassluis. In nog geen drie jaar tijd zijn de OldStars Walking Footballers van Excelsior Maassluis gegroeid naar ruim 40 leden. Iedere maandagochtend om 10.00 uur staan de mannen op het veld van Excelsior Maassluis om verantwoord en met plezier een balletje te trappen.