Mahorokan judoka's in actie bij European Open in Zagreb

Redactie 06-05-2021
Foto: MahorokanMargit de Voogd werd in Zagreb uiteindelijk vijfde in het eindklassement.

Voor de tweede maal in een jaar tijd organiseerde de Europese judobond een officieel toernooi met daarbij zware COVID-maatregelen en voorwaarden. Ditmaal werd er een European Open voor senioren gehouden in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Het Nederlands judoteam deed hieraan ook mee, met onder de deelnemers drie geselecteerde Mahorokan judoka's.

In de klasse dames -70 kg was het Margit de Voogd die na het brons in Praag nu voor een tweede podiumplek ging. In de voorrondes starte zij sterk met winst op haar Zweedse en Roemeense tegenstandsters. In de halve finale werd haar zegereeks onderbroken en moest ze genoegen nemen met de strijd om het brons. Na een slopende wedstrijd tegen de haar bekende Kroatische tegenstandster Cjevko verloor Margit na 4 minuten in de golden score helaas het brons. Hierdoor eindigde ze op een 5e plaats in het eindklassement.

Ian van Herk (-90 kg) trof het niet met zijn ervaren Spaanse opponent in de eerste ronde. Al snel liet hij zich verrassen in de partij en zat er geen herkansing in voor hem. De pas 18-jarige Nanco Krijthe maakte in de klasse tot 66 kg zijn debuut op zo'n groot internationaal toernooi en dan ook nog gelijk voor senioren. Maar Nanco liet zien goed tegen de druk bestand te zijn. In een sterke partij bestreed hij de Italiaan Valeriani met wie hij zeker gelijkwaardig was. Een paar seconde voor het einde van de wedstrijd liet hij zich in het grondwerk verrassen en moest de winst aan de Italiaan laten. Maar Nanco liet zeker een goede indruk achter bij zijn debuut.