Fotowedstrijd 'De natuur in en om Maassluis'

Redactie 29-04-2021
Foto: Jacqueline de JongDe winnende foto van de fotowedstrijd 2020.

De Culturele Raad Maassluis organiseert traditiegetrouw een fotowedstrijd in het kader van de Week van de Cultuur. Trek de wandelschoenen aan en ga op pad, dit jaar is het thema namelijk 'De natuur in en om Maassluis'.

De fotowedstrijd wordt grotendeels digitaal uitgevoerd en inwoners van Maassluis treden, naast een vakjury, op als publieksjury. Alle foto's worden gepubliceerd op de website van de Culturele Raad Maassluis (www.crmmaassluis.nl). Er worden in totaal zes prijzen uitgereikt. Zowel de vakjury als de publieksjury kiezen drie winnaars.

Deze fotowedstrijd staat open voor Maassluizers en voor hen die er een binding mee hebben. Leden van de CRM en de vakjury en aanverwanten zijn uitgesloten van deelneming. Het aantal inzendingen is beperkt tot drie per fotograaf, de foto's dienen in jpg-formaat te zijn, minimaal 1 mb groot en maximaal 4 mb. Er mag geen naamsvermelding op de foto staan en de inzendingen moeten binnen het thema passen. Voor de beoordeling door de vakjury worden de foto's afgedrukt op het formaat 20x30. Hou hiermee rekening bij het fotograferen. De CRM mag de foto's rechtenvrij gebruiken voor berichtgeving inzake deze wedstrijd. De naam van de fotograaf wordt daarbij vermeld. Ook de Historische Vereniging Maassluis en Museum Maassluis kunnen de foto's onder dezelfde voorwaarden gebruiken.

Foto's kunnen tot uiterlijk 11 juni a.s. ingestuurd worden via fotowedstrijd@crmmaassluis.nl. Voeg de foto of foto's als bijlage toe (dus plaats deze niet in het bericht zelf) en vermeld je naam en telefoonnummer. Maassluizers kunnen van 12 juni tot en met 27 juni op de website van de Culturele Raad Maassluis aangeven welke foto favoriet is. Ook de vakjury geeft een oordeel.