Monstersche sluis weer klaar voor nieuw vaarseizoen

Redactie 22-04-2021
Foto: SMSDe eerste boot is weer door de sluis.

Sinds vorige week vrijdag, 16 april, opent de Monstersche sluis weer iedere vrijdag, zaterdag, zondag en tijdens feestdagen de deuren voor de scheepvaart. Na het korte seizoen van 2020 (corona en een kapotte brug) hoopt de stichting Monstersche sluis weer een vol vaarseizoen te kunnen draaien. De afgelopen weekenden heeft de onderhoudsploeg de sluis weer onkruidvrij gemaakt en zijn de draaiende delen gesmeerd. Ook is de bodem van de sluiskolk door een duiker vrij gemaakt van takken, puin en ander afval. De jaartallen die in de deuren staan, zijn in de originele goudkleurige lak gezet.

De vaste bedieningstijden van de wagen- en lijndraaiersbrug vervallen vanaf dit seizoen. Indien er een opening is gewenst, dan dient er contact te worden opgenomen met de sluiswachter via 06-26112500 of via vhf68. Het advies is om dit zeker buiten de bedieningstijden van de sluis, een half uurtje van te voren te doen.

Aan het Zeekadetkorps Maassluis gevraagd was gevraagd of zij wilden helpen bij de voorbereiding. Met de vletten van het korps zijn zij vooraf door de sluis gevaren en door de bruggen. Voor de sluis - brugwachters van de Monstersche sluis een gelegenheid om te oefenen met het bedienen van de sluis en bruggen. Elke stap werd gevolgd en zelfs met het bekende klompje aan de hengel werd even geoefend. Voor het Zeekadetkorps was dit een mooie kans om weer eens over de Noordvliet te varen.