Bouw 75 sociale huurwoningen De Kade van start

Redactie 16-04-2021
Foto: MaasdeltaDonderdag 8 april verrichtte wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis de offici\u00eble starthandeling.

Op De Kade Maassluis is de bouw van 75 sociale huurwoningen gestart. Vorige week donderdag verrichtte wethouder Sjoerd Kuiper de officiële starthandeling.

Het gaat om 20 maisonnettes en 55 appartementen, in een woongebouw met zes woonlagen. Waal realiseert de woningen. Maasdelta gaat deze als sociale huurwoningen verhuren. De Provincie Zuid Holland ondersteunt de spreiding van sociale woningbouw en heeft hiervoor een subsidie verstrekt.

Wethouder Kuiper (o.a. volkshuisvesting en ruimtelijke ordening) is er trots op dat de bouw van deze sociale huurwoningen van start gaat. "Deze bouw laat zien dat we in Maassluis investeren in duurzame en gemengde wijken. Dat is hard nodig, want er is een grote vraag naar woningen, zowel voor doorstroming als voor starters. Complimenten dus voor de ontwikkelaar Appelbloesem, woningbouwcorporatie Maasdelta en Waal. Zij laten zien dat het wel degelijk kan, een nieuwe, duurzame en gemengde wijk bouwen, met ook betaalbare woningen vanaf de start van de bouw."

Het nieuwe woongebouw wordt een langgerekt blok aan de Taanschuurkade Noord. De gevel van de huurwoningen doet denken aan Maassluise pakhuizen. De woningen worden energiezuinig en gasloos gebouwd en zijn voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming.

Volgens de planning zijn de heiwerkzaamheden medio mei afgerond en vindt de oplevering van de nieuwbouw in de tweede helft van 2022 plaats. De huurwoningen worden in 2022 te huur aangeboden, via Woonnet Rijnmond. Maasdelta kondigt de start verhuur ruim van tevoren aan via haar digitale nieuwsbrief en website www.maasdelta.nl. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het belangrijk om bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende ingeschreven te staan: www.woonnetrijnmond.nl.

Kijk voor meer informatie over de wijk De Kade op www.dekademaassluis.nl.