Lighthockey bij MHV Evergreen voor 50-plussers

Redactie 15-04-2021
Foto: MHV EvergreenBij MHV Evergreen wordt iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur met veel plezier aan lighthockey gedaan door een groep 50-plussers.

Lighthockey is een manier van sporten waarbij de nadruk ligt op bewegen en het soepel houden van spieren en gewrichten. De overeenkomst met hockey is dat gebruik gemaakt wordt van een hockeystick en een bal en dat er op een hockeyveld gesport wordt. Er zijn echter meer verschillen. Zo is de bal die gebruikt wordt bij lighthockey met lucht gevuld en iets groter maar wel lichter dan een hockeybal. Bij lighthockey mogen beide kanten van de stick gebruikt worden. De stick is ook lichter. Bij lighthockey-training gaat het om bewegen en souplesse en minder om techniek en conditie. Verder mag bij een partijtje lighthockey degene die balbezit heeft niet direct aangevallen worden. Daardoor kan iedereen meedoen.

Bij MHV Evergreen wordt iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur met veel plezier aan lighthockey gedaan door een groep 50-plussers. Het grootste deel daarvan heeft nooit gehockeyd. Om mee te doen met het lighthockey bij MHV Evergreen is hockeyervaring dan ook niet nodig.

Neem voor meer informatie contact op door een e-mail te sturen aan: communicatie@mhv-evergreen.nl.