Koe Sara 'graast' voortaan bij MSV

Redactie 15-04-2021
Foto: CWDe gebroeders Van der Sar en Lely CEO Andre van Troost even na de onthulling van koe Sara van MSV71.

MSV71 is sinds zaterdag 10 april een mascotte rijker: een koe in de kleuren van de jarige club. In de stromende regen werd Sara, zoals de koe gedoopt is, onthuld.

door Chrit Wilshaus

Dat gebeurde door Geert en Kees van der Sar in het bijzijn van onder andere Lely CEO André van Troost. Ruim vier generaties boerde de Familie Van der Sar in de polder waar sinds een halve eeuw voetbalvereniging MSV71 zijn thuisbasis heeft. Het idee voor een koe als mascotte voor de club ontstond volgens bestuurslid Martin van Zweden op een wintersport in Oostenrijk. Volgens hem zijn er genoeg argumenten om het dier te adopteren als clubmascotte. "Tenslotte hebben we daar als MSV meer mee dan met zebra's, zoals zwartwit-gestreepte clubs meestal worden genoemd. En omdat de koeien van het agrarisch bedrijf van de Familie Van der Sar hier zolang hebben gegraasd, vonden wij het wel een goed idee om voor de koe als symbool van onze club te kiezen."

Blij mee

Op zoek naar een sponsor voor de mascotte kwam het bestuur van MSV71 natuurlijk uit bij Lely. Het bedrijf was nog geen clubsponsor maar maakte wel de Megaweek mede mogelijk. Van Zweden: "Behalve dat Lely de koe voor minimaal drie jaar heeft gesponsord hebben we nog een bedrag gekregen, waar we vanzelfsprekend erg blij mee zijn. Als tegenprestatie hebben ze een reclamebord gekregen. De koe die we van Lely kregen, had overigens de kleuren van het bedrijf: rood en wit. Uiteraard mocht de MSV-koe de kleuren van de club krijgen. Het idee is dat we de koe als clubmascotte wat meer tot leven willen laten komen de komende tijd."

Mooie vereniging

Van Troost laat weten door de koe te schenken en door anderszins te sponsoren graag het 50-jarig jubileum van MSV71 mee te willen vieren. "Het idee van de koe sprak ons natuurlijk meteen aan. MSV is een mooie vereniging. Ik ben zelf een Schiedammer maar heb vaak genoeg tegen MSV gevoetbald."