Maassluis krijgt drie extra watertappunten

Redactie 08-04-2021
Foto: Stockfoto

Wethouder Fred Voskamp heeft besloten om verspreid over de stad drie watertappunten te verwezenlijken. Ze komen bij de atletiekbaan, bij metrostation Maassluis-West en op de Willem Marislaan. Op de Markt staat al een tappunt.

De wethouder kiest voor drie extra buitenkranen om de kosten beperkt te houden. Dat schrijft hij in een onlangs verschenen Raadsinformatiebrief (RIB). Daarin kondigt hij verder aan te willen onderzoeken of het mogelijk is om bij lnBlik in eigen beheer een watertappunt te realiseren.

Met dit plan is Voskamp van mening de motie Watertappunten te hebben uitgevoerd. Die motie werd op 15 oktober 2019 aangenomen. Daarin werd verzocht te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van extra kraanwatertappunten op openbare plekken. Zoals knooppunten voor fiets- en wandelroutes en de metrostations.

Na inventarisatie bleken negen locaties wellicht in aanmerking te kunnen komen voor een buitenkraan. In overleg met Evides is bekeken of deze locaties ook werkelijk in aanmerking zouden kunnen komen. Zo was voldoende capaciteit van de waterleiding een vereiste. Het plaatsen van tappunten was dan ook alleen mogelijk op plekken waar al waterleidingen aanwezig zijn.

Wethouder Voskamp schrijft in de RIB dat Evides de tappunten gratis plaatst en ook de kosten van het waterverbruik draagt. Verder controleert het waterbedrijf de tappunten maandelijks op hygiƫne en onvolkomenheden. Ook worden eventueel storingen verholpen. De gemeente gaat hiervoor een onderhouds- en beheercontract aan met Evides voor vijf jaar.