Open trainingen bij c.k.c. Maassluis voortvarend van start

Redactie 01-04-2021
Foto: Ton LinschotenDrie zaterdagen zijn omgedoopt tot een heuse korfbalacademie in Sportpark Wipperspark.

Maart en april staan bij c.k.c. Maassluis in het teken van veel korfbalactiviteit voor de jeugd. Zo zijn er drie zaterdagen omgedoopt tot een heuse korfbalacademie in Sportpark Wipperspark, onder begeleiding van Jelmer Knosse van Korfbalkids. Zaterdag 20 en 27 maart waren voor zowel spelers als trainers een waar succes, met zaterdag 10 april nog in het vooruitzicht.

De eerste sessie op de zon overgoten sportvelden stond volledig in het teken van scoren en snel leren schieten. Niet alleen erg leerzaam voor de kinderen, maar ook zeker voor de trainers van de vereniging om zo hun oefenstof uit te breiden. Samen met een grote groep kinderen uit de regio die kennis kwamen maken met de korfbalsport resulteerde dit in een gezellige middag.

Op zaterdag 27 maart stond de tweede sessie op het programma. De vereniging mocht ook nu weer rekenen op een grote opkomst van meetrainende kinderen, waarvan velen ook de week ervoor al aanwezig waren. Dit keer ging de jeugd aan de slag met het onderscheppen van de bal als verdediger. Een belangrijk onderdeel om het spelinzicht te ontwikkelen. Door de wind werd dit iets moeilijker gemaakt, maar dat mocht de pret niet drukken.

Vanwege het aankomende paasweekend is de volgende en laatste open training van deze reeks op zaterdag 10 maart aanstaande. Ook dan wacht de jeugd van c.k.c. Maassluis weer een leerzame en gezellige korfbaldag. Ben je tussen de 3,5 en 13 jaar oud en wil je ook graag een keer meetrainen? Vind meer informatie op de website of meld je direct aan via infockc@ckcmaassluis.nl.

Naast de vele activiteiten voor de jeugd, komen dan ook de senioren en aspiranten van c.k.c. Maassluis weer in actie. Voor de selectie wacht de wekelijkse training onder leiding van André Verbaas en Rob v/d Stelt. Ook Maassluis 3 is dan op het trainingsveld te vinden. De A- en B-jeugd wacht een conditietraining onder leiding van Ruud Fortuin.

Foto's van de korfbalacademie zijn te vinden via www.flickr.com/photos/ckcmaassluiskorfbal