Fleurige perkjes aan de Stadsmolen dankzij wijkdeal

Redactie 25-03-2021
Foto: Han MeijerAfgelopen vrijdag werden de nieuwe planten gepoot.

Om het voor inwoners leuk en aantrekkelijk te maken om een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid van hun eigen buurt, heeft de gemeente Maassluis de 'Bij ons in de wijkdeal' opgezet. Via een wijkdeal kunnen bewoners op een laagdrempelige manier een deal sluiten met de gemeente om samen de woonomgeving op te fleuren.

Ook de bewoners van de Stadsmolen sloten zo'n wijkdeal met de gemeente. Toen Han Meijer afgelopen vrijdag zijn ochtendwandeling maakte, zag hij dat de enthousiaste bewoners op de Stadsmolen de bloemperkjes aan het beplanten waren met nieuwe struiken. "En daarmee maken zij een einde aan de treurige perkjes die er eerst stonden", zegt Meijer die ook wat foto's maakte van deze actie.

"We zijn verleden jaar gestart met de wijkdeal met de gemeente", vertelt Monique Poot. "Maar die bodembedekkers pakten niet goed en toen de bomen gekapt werden, hebben we gelijk die planten eruit laten halen en hebben we nieuwe aangevraagd." Deze nieuwe planten werden afgelopen vrijdag gebracht en toen zijn de buren gelijk samen aan de slag gegaan om alles te poten.

Kijk voor meer informatie over de wijkdeals op www.maassluis.nl/bij-ons-in-de-wijkdeal.