Bakactie van Roparun-team LaMa Gaan

Redactie 18-03-2021
Komend najaar hoopt Roparun-team LaMa Gaan alsnog van start te gaan.
Foto: PR

Roparun-team LaMa Gaan bestaat uit doorgewinterde estafette lopers en jonge fanatiekelingen uit Maasland, Vlaardingen en Schiedam. Begin 2019 is het team opgericht met als doel om de Roparun in 2020 te lopen. Maar helaas gooide de pandemie roet in het eten. De editie van 2021 zal in aangepaste vorm plaatsvinden, niet tijdens het vertrouwde Pinksterweekend maar in de herfst en de route zal een rondje Nederland zijn in plaats van Parijs naar Rotterdam.

"Om geld op te halen voor Stichting Roparun die hieraan verbonden is, hebben wij al meerdere evenementen georganiseerd zoals een sportdag waar allerlei sporten vertegenwoordig waren. Inmiddels staan we bekend om de bierproeverijen die we houden samen met plaatselijke brouwers", vertelt Mina Lansbergen van Team Lama Gaan. "Stichting Roparun steunt verschillende goede doelen die zich inzetten voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Onderdeel van de deelname aan de Roparun is het verkopen van loten; de opbrengsten gaan direct naar het goede doel en er zijn mooie prijzen te winnen."

Daardat ze veel minder mensen zien is het voor Team LaMa Gaan een uitdaging om in de huidige omstandigheden de benodigde hoeveelheid loten te verkopen. "Om dit op te lossen hebben wij een leuke actie op touw gezet. Wij verkopen meerdere soorten gebak in combinatie met loten. Deze bezorgen we thuis tijdens het Paasweekend (3 en 4 april)."

De opties zijn cupcakes, Vlaardingse ijzerkoekjes en een assortiebox met 6 soorten lekkernijen, allen gecombineerd met twee loten. "Het hele team gaat de keuken in om al het banket klaar te maken. Dus wilt u het goede doel steunen en tegelijkertijd smullen met Pasen, bestel lekkere gebakjes bij ons."

De inschrijflink is te vinden op Instagram www.instagram.com/teamlamagaan en Facebook www.facebook.com/teamlamagaan.