Volop activiteiten bij c.kc. Maassluis

Redactie 11-03-2021
Foto: Ton LinschotenDe A- en B-jeugd volgden een kickboksclinic van Premium Gym in Vlaardingen.

Ook al zit het spelen van wedstrijden er voorlopig nog niet in, bij c.k.c. Maassluis, worden er nog wekelijks activiteiten georganiseerd voor de jeugd. Zaterdag 6 maart j.l. was er weer een leuk programma samengesteld voor iedere jeugdcategorie.

Zo begon de dag in het Wipperspark al vroeg voor de Kangoeroes met een knuffel training. De kinderen namen hun knuffels mee en kon zo toekijken hoe hun "baasje" aan het trainen was. Daaropvolgend gaven oud c.k.c.-ers Mark van der Vaart en Esther Fortuin (beide spelend bij ONDO (G)) een leuke clinic aan de F- en E-jeugd, gericht op techniek en spelplezier. De D- en C-jeugd richtte zich een uur lang op het rebounden (afvangen) en positie dankzij oud-Maassluis 1 aanvoerder Tjerk Bloem en Maassluis 2 speler Sven de Jongste.

De A- en B-jeugd ging naar Vlaardingen om daar een geheel verzorgde kickboksclinic van Premium Gym te volgen. Met de zon aan de horizon startten zij voortvarend met een stevige warming-up om vervolgens in twee groepen oefeningen te doen bij de bokszak en stootkussens. Zo fanatiek als zij waren werkte de gehele groep zich in het zweet om daarna met een voldaan gevoel enthousiaste verhalen met de trainers en begeleiders te delen. Op zaterdag 27 maart mag deze groep zich nog een keer opmaken voor een uitstekend georganiseerde clinic bij Premium Gym.

Tot slot kwam de selectie na een lange tijd van individuele training in actie met een groepssessie. Onder leiding van trainer/coaches André Verbaas (M1) en Rob v.d. Stelt (M2) werd er voor het eerst sinds maanden een partijvorm afgewerkt. De afgelopen weken stonden voor hen vooral in het teken van het volgen van een persoonlijk conditieschema en schotoefeningen.

Ook de komende zaterdagen staan naast de reguliere trainingen in het teken van clinics, toernooien en activiteiten voor de leden van de korfbalvereniging. Ook organiseert de vereniging op zaterdag 20 maart, 27 maart en 10 april open trainingen (korfbalacademie) voor kinderen van 3,5 tot 13 jaar. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

Zo bruist c.k.c. Maassluis dus van de activiteiten, ook in tijden van corona.

Foto's van de middag zijn te vinden via www.flickr.com/photos/ckcmaassluiskorfbal.