M.S.V.'71 bestaat 50 jaar

Redactie 11-03-2021
Foto: MSVEen luchtfoto van het sportcomplex van M.S.V.\u201971.

Maandag 8 maart jl. was het precies 50 jaar geleden dat de Maassluise Sportvereniging'71 werd opgericht. Toen nog als omni- sportvereniging met meerdere takken van sport zoals; volleybal, honkbal, tafelvoetbal en voetbal. De initiatiefnemers destijds waren wijlen; Gerard Wolfs en Jan Middelburg. Aan de keukentafel van de fam. Middelburg werd het plan concreet gemaakt en de basis gelegd voor de oprichting. Inmiddels 50 jaar verder zijn de voetbaltak als; M.S.V.'71 en de honk- en softbaltak als; de Gophers, twee zelfstandige verenigingen in Maassluis-west.

Op de jubileumdag werd Elly Middelburg in de bloemetjes gezet. "Namens alle MSV-ers danken wij Elly voor haar steun aan Jan bij de oprichting en totstandkoming van de vereniging. Zoals wij vele M.S.V.'71-ers, leden, bestuursleden, vrijwilligers en sponsors willen bedanken voor hun inzet richting het gouden jubileum", aldus M.S.V.'71. "Normaal gesproken alle reden voor een Mega gezellig feestje Maar vanwege alle coronamaatregelen, zijn alle jubileumactiviteiten tot nader order uitgesteld."

Neemt niet weg dat de vereniging deze periode op gepaste wijze probeert stil te staan bij het jubileum. Op www.MSV71.nl zijn onder de titel; '50 jarig jubileum' een aantal mooie items uit de geschiedenis van de zwart/witte voetbalclub te lezen en te zien. Zo is de bouw van het sportcomplex Steendijkpolder in 1975 te zien en ook beelden van de legendarische sponsorloop van Parijs naar Maassluis. Verder ook een item over het agrarische verleden van het Sportcomplex in de Steendijkpolder. "Voor deze rubriek nodigen wij (oud) MSV-ers uit om hun leuke herinneringen te omschrijven of mooie foto's met een MSV verhaal in te mailen naar Nico.v.d.Lelij@MSV71.nl."