Koek en Zopie bij de pont

Redactie 04-02-2021
Foto: PRRuud en Christine in hun eigen foodtruck.

Vanaf maandag 8 februari 06.00 uur, zal er op werkdagen, een heuse Koek en Zopie staan op de Deltaweg bij de pont. Een beetje gedwongen door de coronacrisis, heeft het ondernemersechtpaar Ruud en Christine Smid - nu bijna vijf jaar woonachtig in Maassluis - het idee opgevat om in deze koude tijden hun lekkere warme versnaperingen op een koude plek aan de man te gaan brengen.

De reden? Het werk van Christine. De uren, die de voormalig beheerster in de bedrijfscatering maakte, begonnen flink minder te worden als gevolg van Covid-19. Ruud daarover: "Een paar jaar geleden had ze het al eens over een Foodtruck gehad. Maar ja, we leven allemaal een druk leven dus dat idee bleef een droom. Toen corona zijn tweede 'golf' beleefde, werkte ze nog maar een dag of wat per week. We zijn toen een Foodtruck gaan zoeken om haar droom van destijds, nieuw leven in te blazen. Eigenlijk een maand of anderhalf te laat, vonden we onverwachts, toch nog een geschikte en betaalbare truck. Alles raakte in een stroomversnelling en dankzij de snelle afhandeling van de gemeente, betreffende de benodigde vergunning én de medewerking van de Smets Group, kunnen we maandag de 8e al gaan beginnen. Ik heb de truck bijna klaar en Christine, de 'kok' van ons twee, heeft er zin in.

Christine: "Ik ben blij dat ik deze kans krijg. Het is natuurlijk vreemd om iets te beginnen in een tijd dat veel ondernemers hun deuren gesloten moeten houden. Bij ons is het alleen afhalen en de pont op, geen probleem met dat nare virus gelukkig. Ons idee is om dit ieder jaar te doen, vanaf 1 november tot en met 31 maart. We verkopen dan lekkere huisgemaakte warme drinksoepen, warme chocolademelk, met of zonder échte slagroom, koffie en thee. Verder hebben we nog een broodje rookworst en een assortiment koeken. Vanaf 1 april (geen grapje hoor) t/m 31 oktober, willen we 'Tine's koek en zopie' omtoveren in, 'Tine's Surinaamse hoekje'. Van maandag t/m donderdag gaan we dan op de standplaats bij de Lidl aan het palet staan met lekkere Surinaamse snacks en hapjes, schaafijs e.d. Maar dat is later, nu eerst de winterkost. Wij hebben het normaal niet zo op de winter maar van ons mag het nu best nog even koud blijven."