Ontwikkelingen bij M.S.V.'71

Redactie 28-01-2021
Foto: MSVEr zijn zonnepanelen ge\u00efnstalleerd op het nieuwe kleedkamergebouw.

Ondanks de coronacrisis zit M.S.V.'71 niet stil. Er gebeurt in deze tijd erg veel bij de voetbalclub uit Maassluis West.

Zonnepanelen

De afgelopen periode is er hard en 'coronaproof' doorgewerkt aan de afronding van het grote renovatieproject. Als laatste onderdeel van dit Mega Project zijn er vorige week zonnepalen op het nieuwe kleedkamergebouw geïnstalleerd. Deze 'groene' installatie bestaat uit maar liefst 90 zonnepanelen. "Een geweldig goede investering voor onze vereniging. Eentje die M.S.V.'71 de komende jaren natuurlijk gaat terug verdienen. Want met, een te verwachte opbrengst van ongeveer 4.500 euro per jaar zal de investering van de zonnepanelen binnen 4 of 5 jaar eruit zijn", zo laat de vereniging weten. "Na de investeringen in dubbel glas, kunststofkozijnen, water- en lichtsensoren, vloerverwarming en twee warmtepompsystemen, sluiten de zonnepanelen uitstekend aan in de verduurzaming van het M.S.V.'71 sportcomplex. En zo dragen wij als vereniging ook ons 'groene' steentje bij aan een beter milieu."

Oprichting jeugdbestuur

En er is nog meer goed nieuws te melden; sinds dit seizoen is er weer een actief jeugdbestuur. "Een mooier cadeau voor ons jubileum kunnen wij ons niet wensen. Want dit stond al lang op de verlanglijst van het hoofdbestuur." Na een aantal jaren zonder is er de afgelopen tijd een nieuw jeugdbestuur geformeerd. Dit jeugdbestuur houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op de jeugd binnen de vereniging; van de Kabouters t/m de JO19. Hiermee valt ook de jeugdopleiding onder de verantwoordelijkheid van het uit vijf personen bestaande jeugdbestuur.

Nieuwe Technische Commissie

Daarnaast is de technische commissie van samenstelling gewijzigd. De afgelopen 9 seizoenen was Paul van Loenen, als opvolger van Marlon Mohunlol, middelpunt van de technische Commissie (TC). Per ingang van dit bijzondere seizoen is Paul hoofdtrainer en daarom is hij gestopt als bestuurslid Technische Zaken. De afgelopen periode is er daarom uitgekeken naar geschikte opvolging. "En dit is meer dan gelukt, zelfs een tweetal. Want de oud 1e elftal spelers Bas Lankwarden en Loek Voortman gaan samen, in een duo-vorm, de vacante TC-functie bekleden. Loek Voortman zal formeel de plaats van Paul van Loenen overnemen in het bestuur, maar in de praktijk gaan ze samen de TC vertegenwoordigen."