Mini's Excelsior M begroeten 50e lid

Redactie 21-01-2021
Foto: Esther WoltermanHet 50e mini lid werd onlangs even in het zonnetje gezet.

Het is alweer vier jaar geleden dat de trainers Wim Hartman en René van der Stelt - zij trainen al jaren de mini's bij Excelsior Maassluis - Willem van Ravens vroegen om coördinator van de mini's te worden. Willem had in de jaren 60 en 70 bij Excelsior M gevoetbald en meldde zich met zijn zoon Yuriy die lid wilde worden van de mini's. Wim, René en Willem gingen aan de slag om de mini's afdeling een nieuw leven in te blazen.

Als iemand lid wordt krijgt hij/zij een vaantje in de clubkleuren met daar op de tekst 'Lid van de mini's van Excelsior M'. Iedere week wordt er een beker voor 'de mini van de week' uitgereikt. Met de Herfst, Sinterklaas en Kerst worden kleine traktaties uitgedeeld en van kleine gebeurtenissen worden verslagjes gemaakt. Ook hebben de jonge talenten hun kunsten een keer mogen vertonen in een training op het "Kasteel" bij Sparta.

Er melden zich steeds meer jeugdige (4,5 en 6 jaar) voetballers bij de mini's. Dat resulteerde er deze maand in dat de 50e mini op de ledenlijst begroet kon worden. Yusuf Bagiran is zijn naam. Als herinnering aan deze mijlpaal ontving hij een mooie herinneringstrofee en een tasje met lekkernijen.

Doordat er nu een grote groep op het veld staat worden trainers Wim en René geholpen door enthousiaste ouders en vier jeugdige echte clubjongens, namelijk: Lars, Luca, Dean en Jason.

De mini's trainen twee keer in de week. Na de warming up worden in het eerste halfuur de beginoefeningen van het voetbal getraind en na de drinkpauze wordt er een partijtje van een half uur gespeeld. Op zaterdag spelen de jongens die dit jaar 7 jaar worden onderling 6 tegen 6 om alvast fysiek te wennen voor hun overgang naar de JO8 deze zomer. Na de training wordt dan door een ieder de traditionele strafschop genomen en dan de beker uitgereikt. Op deze manier doen Wim, René en Willem er alles aan om het voor de mini's leuk te maken om bij Excelsior M te komen voetballen.