Jongeren presenteren feestmaaltijden

Redactie 07-01-2021
Foto: st. PresentEr werden ruim zestig drie-gangen-feestmaaltijden bereid.

Wat doe je als je in deze tijd weinig voor jezelf kunt doen? Dan doe je iets voor een ander! Dit was het uitgangspunt van de jongeren uit 'Het Kompas' (kerk GKv Maassluis). Zo kwam het dat zij op kerstavond ruim zestig zelfgemaakte drie-gangen-feestmaaltijden rondbrachten bij stadsgenoten, die zo'n steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Bij een aantal maaltijdontvangers werd ook gezellig meegegeten, geheel volgens de richtlijnen.

Bij het bereiden van de maaltijden werden de jongeren bijgestaan door eigenaar Adelhard Stoel van Italiaans restaurant Poveretti in 's-Gravenzande. Adelhard en zijn team kunnen door de aangescherpte maatregelen geen gasten ontvangen en focussen nu op afhaalmaaltijden en bezorging.

Omdat de keuken overdag niet volop gebruikt wordt, kon Adelhard zijn keuken beschikbaar stellen en leerde hij de jongeren intussen ook nog de fijne kneepjes van het vak.

"We hebben zoveel lol gehad en wat een mooie gesprekken leverde het op! Als je je dan ook nog bedenkt dat er 's avonds iemand zit te genieten van de maaltijd, dan geeft dat veel voldoening en tevredenheid", aldus Adelhard.

Omzien naar elkaar kan altijd, het hele jaar door. Wil jij ook iets doen voor een stadsgenoot die een steuntje in de rug kan gebruiken? Neem dan contact op met Present via info@presentmaassluis.nl.