Alternatieve activiteiten bij AVW

Redactie 10-12-2020
De vossenjacht is een groot succes bij AVW.
Foto: AVW

Ondanks de gesloten kantine en het ontbreken van groepstrainingen en wedstrijden is het in deze donkere dagen zeker niet stil bij AVW. Zo worden de lopers in de verschillende groepsapps op de hoogte gehouden van de inhoud van de dinsdag- en donderdagavondtrainingen en zoeken kleine groepjes elkaar op om deze toch nog (deels) gezamenlijk uit te voeren.

Op zondag 22 november stond voor de tweede keer dit jaar een zogenaamde plog-actie op het programma waarbij het de bedoeling is om in AVW-tenue al dan niet hardlopend 1 of meer vuilniszakken te vullen met zwerfafval. Helaas bleek het ook nu niet veel looptijd te kosten om zo'n zak gevuld te krijgen; al is er wel sprake van een voldaan gevoel na zo'n veegronde.

Op 15 november en 6 december stonden aanvankelijk de tweede en derde AVW-cross gepland, welke uiteraard niet door konden gaan. Toch bleek er in die weekends nog wel een gezamenlijke veldloopactiviteit mogelijk te zijn met dank aan Arie Vliegenthart, die in navolging van de wekelijkse vossenjachten bij de wielervereniging de Coureur bedacht had dat deze speurtocht ook voor (hard)lopers uitgezet moest kunnen worden. Nadat hij tientallen pijlen op weg, bord, boom, paal en gras had aangebracht kon iedere (hard)loper op een voor hem gewenst tijdstip de uitgezette route volgen vanaf een vantevoren bekend gemaakt startpunt.

Alle deelnemers die de gelopen route (ruim 10 km) vastlegden op GPS/Strava deden automatisch mee aan een soort van competitie waarbij het lopen van bepaalde segmenten en de snelheid doorslaggevend waren.

De Maassluise route bleek niet over de bekende vaste looproutes te gaan maar over modderpaadjes, vergeten kruipsluipdoorwegen, parkjes en grasvelden waarbij de aandacht zowel gevestigd moest worden op de (glibberige) grond als op de al dan niet aanwezige richtingsaanduidingen.

Het bleek een gouden greep te zijn, waar zowel jong als oud, langzaam als snel, Thof als AVW erg veel plezier aan beleefde en die na afloop veel loftuitingen opleverde over deze (hard)loopvariant. De derde editie van deze vossenjacht zal binnenkort worden uitgezet.

Op vrijdag 18 december tenslotte zal bij voldoende animo een online-AVW-pubquiz worden georganiseerd. Vanaf 20.00 uur kunnen teams van maximaal 4 personen dan strijden om de titel 'slimste AVW'er van 2020'. Het is toegestaan om ook niet-AVW'ers in het team te hebben maar de inschrijver moet wel een clubgenoot zijn. Meer info is in de Nieuwsbrief te vinden en mocht je interesse hebben stuur dan een mail naar info@avwaterweg.nl.