Tafeltennisvereniging TOG zoekt senioren

Redactie 26-11-2020
Foto: Henk van der VeenWethouder Sjef Evers (links) en TOG-bestuurslid Johan de Waard.

Tafeltennisvereniging TOG (Tot Ons Genoegen) houdt elke donderdagochtend een instuif voor senioren. Om aandacht te vragen voor het seniorentafeltennis bezocht een delegatie van de tafeltennisvereniging sportwethouder Sjef Evers.

De wethouder benadrukte tijdens dat bezoek dat bewegen belangrijk is en dat de gemeente sport en beweging stimuleert en faciliteert. "Bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Zeker als je wat ouder wordt,'' aldus de wethouder. "Een ochtendje tafeltennissen is dan een prima mogelijkheid."

TOG zoekt voor de donderdagochtend senioren die op een leuke manier willen bewegen en sporten. Tafeltennissen in coronatijd is geen probleem. De tafel is 2,74 meter lang en 1,52 meter breed. Dus je staat minimaal drie meter uit elkaar. Er mag zonder mondkapje gespeeld worden en na iedere speelronde wordt de tafel schoon gemaakt.

Nog nooit gespeeld? Of al heel lang niet? Geen probleem, er zijn twee professionele trainers beschikbaar. En ook batjes en balletjes. Maar om echt te trainen is er ook een trainingsmachine beschikbaar om bijvoorbeeld 50 dezelfde ballen te slaan.

Deze instuif voor senioren vindt plaats In de gymzaal in de Parkietstraat, iedere donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost 5 euro per keer.