Een kaars voor een geliefde in coronatijd

Redactie 19-11-2020
Foto: PKIn november vindt jaarlijks een herdenking plaats voor alle overledenen die op de een of andere wijze aan de Protestantse Kerk verbonden zijn.

Het jaar 2020 zal de geschiedenis in gaan als het jaar waarop het gewone leven stil kwam te staan. Dit geldt des te meer voor iedereen die een geliefde verloren is in het afgelopen jaar. Alle maatregelen maakten het soms onmogelijk om afscheid te nemen op de manier die je zou willen. De Protestantse Kerk Maassluis wil daarom dit jaar extra troost bieden aan de stad en haar inwoners.

In november vindt jaarlijks een herdenking plaats voor alle overledenen die op de een of andere wijze aan deze kerk verbonden zijn. "We branden kaarsen en noemen hun namen. Dit gebeurt op zondagochtend 22 november. Normaal gesproken betekent dit een volle kerk – dit jaar gebeurt dit online via onze livestream. Daarnaast is er op maandagochtend 23 november de mogelijkheid zelf een kaars aan te komen steken in onze Stilteruimte, en daar de naam van je geliefde op te schrijven. Tussen 09.00 en 12.00 uur is iedereen – ongeacht afkomst of religie – van harte welkom. Onze dominees Chris, Annelies en Pim zijn aanwezig en beschikbaar voor vragen, gesprek of gebed."

Adres Stilteruimte: Lange Boonestraat 5 (aan de Immanuelkerk). Wekelijks geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Meer informatie en livestream via pknmaassluis.nl/troost.