Verontwaardiging over lange rij voor griepprik

Redactie 15-10-2020
Foto: Roger van der KraanDe lange wachtrij zorgde voor verontwaardigde reacties op sociale media.

Een erg lange rij wachtenden (foto) stond afgelopen zaterdagochtend bij de Buitenpoli van het Franciscus Vlietland Ziekenhuis te wachten op de griepprik.

door Chrit Wilshaus

Het ging om patiënten van huisartsenpraktijk Parkhof die de griepprik toegediend konden krijgen. (Zie het artikel in de krant van vorige week). De verontwaardiging over deze lang rij in coronatijden was groot op sociale media. Dat de rij zo lang was, had te maken met het feit dat iedereen die door Parkhof was aangeschreven een brief had gekregen, waarin stond dat men tussen 09.00 en 16.00 uur kon langskomen. Andere huisartsenpraktijken hebben in de brief wel een tijdslot aangegeven, waarbinnen mensen langs kunnen komen.

Complimenten

Maar volgens praktijkmanager Ingeborg de Groot van voornoemde huisartsenpraktijk ging het allemaal goed en was het met een praktijk met 7000 patiënten niet anders mogelijk dan het zo te doen. Bovendien gebeurt het volgens haar ieder jaar zo. Een virus kon daar geen verandering in brengen. Volgens huisarts Eveline Hakvoort zijn er ook mensen naar huis gegaan bij het zien van de lange rij. Ook zij zegt dat het supergoed is gegaan, dat mensen snel aan de beurt waren en dat veel mensen ook complimenten maakten over hoe het ging. Bovendien zou de kans volgens Hakvoort groot geweest zijn dat als er met tijdsloten en aan de hand van het alfabet was gewerkt er geen vaccin zou zijn geweest voor mensen met een naam beginnend met een letter achter in het alfabet. Om een griepprik te kunnen krijgen, moest je er dus snel bij zijn. En dat waren veel mensen ook.

De hele gang van zaken rondom het geven van de griepprik wordt nog geëvalueerd, aldus Hakvoort.