Maassluise studente in actie voor Rohingya-vluchtelingen

Redactie 16-10-2020
Foto: PROnline groepsfoto van het organisatieteam, met linksboven Silke van den Berg.

De Maassluise Silke van den Berg organiseert met zeven medestudenten van Hogeschool Leiden, Communicatie het online evenement Rise for Rohingya in samenwerking met MIVA.

Het evenement vindt plaats op 31 oktober 2020 van 18.30 tot 21.30 uur via Microsoft Teams. De avond bestaat uit een bingo met prijzen en andere diverse passieve en interactieve activiteiten. Met het opgehaalde bedrag willen de studenten helpen met het financieren van een ambulance voor Rohingya-vluchtelingen.

Ambulance

Het doel van het online evenement is geld inzamelen voor een ambulance voor in de Rohingya vluchtelingenkampen. De Rohingya zijn op gewelddadige manier uit Myanmar verdreven en wonen nu in overvolle vluchtelingenkampen aan de rand van Bangladesh. Hier ontbreekt vervoer naar de medische klinieken, daarom is een ambulance van groot belang. Het opgehaalde geld gaat geheel naar MIVA en dus naar de nieuwe ambulance. MIVA zorgt voor onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen in landen waar basisvoorzieningen zoals gezondheidszorg onbereikbaar zijn.

Deelnemen

Om deel te nemen aan Rise for Rohingya kopen deelnemers tickets via Eventbrite. In de bevestigingsmail krijgen zij meer informatie over hoe het online evenement te bereiken is. Ook is er een testmoment van tevoren, zo kunnen de bezoekers testen of ze in de online omgeving kunnen komen en eventuele vragen stellen. Meer informatie over Rise for Rohingya en de kaartverkoop is te vinden op www.facebook.com/pg/RiseforRohingya2020.

De hoofdactiviteit van dit online evenement begint zaterdag 31 oktober om 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur.