Crossomstandigheden om van te smullen bij AVW-cross

Redactie 15-10-2020
Foto: Carry WilminkPer ronde werd het parcours blubberiger en de dijkbeklimmingen glibberiger.

In een lange periode van veel afgelastingen konden de regionale wedstrijdlopers afgelopen weekend toch een beetje aan hun trekken komen met een 10 km op de baan in Rotterdam op vrijdag, de Kopjesloop in Delft en de AVW-cross op zondag.

Natuurlijk in een aangepaste vorm met een beperkt aantal deelnemers maar niet met minder enthousiasme.

Voor het eerst moest er daarom ook bij een AVW-cross worden vóóringeschreven en konden de startnummers vanaf 10.00 uur worden opgehaald in de party-tent die een week eerder voor het clubgebouw in eendrachtige samenwerking door de bestuursleden was opgebouwd.

In totaal werden 135 voorinschrijvingen voor de eerste cross genoteerd en stonden uiteindelijk 120 deelnemers rond 11.00 uur bij de start in het Sterrenbos en zodanig verspreid dat de surveillerende lange arm wel goedkeurend moest toekijken.

De start vond plaats in 6 golven van ca. 20 lopers met eerst de 3 km gevolgd door de 6 en de 9 km zodat een grote spreiding plaats vond aan de finish wat ook voor de uitslagverwerkers een prettige bijkomstigheid was.

Waar het 's morgens nog donderde, bliksemde en hoosde maakte de zon het tijdens de wedstrijd bijzonder aangenaam en trokken wolken van opstijgende waterdamp over de doorweekte graszoden. Per ronde werd het parcours blubberiger en de dijkbeklimmingen glibberiger. Crossomstandigheden om van te smullen dus, al toonden de gezichten aan de meet vaak andere emoties.

Zoals te doen gebruikelijk was deze eerste van vier crossen iets korter dan 3 km, welke meters ruim gecompenseerd zullen worden bij de volgende drie.

Winnaars van de dag werden Luuk Boutkan (Olympus '70) en Claudia Klootwijk (AV Spirit) op de 3 km bij de junioren, Bram van Druten (Olympus '70) en Linda Koper (Ophorstrunners) op de 6 km en Marlies Jongerius (Olympus '70) en Tom Jongema (PAC Rotterdam) op de langste afstand.

De volgende crosswedstrijden bij AVW staan gepland op 15 november en 6 en 27 december.