Na een sluiting van twee jaar is Café de Bierelier weer open

Redactie 01-10-2020
Foto: PRMarcel Groenendaal is de nieuwe eigenaar van Caf\u00e9 de Bierelier.

De deuren zijn twee jaar gesloten gebleven, maar sinds augustus van dit jaar is Café de Bierelier aan de Fenacoliuslaan in Maassluis weer open. Achter de bar staat de nieuwe eigenaar Marcel Groenendaal. Deze nieuwe uitdaging kwam voor Marcel uiteindelijk op een erg ongelukkig moment. "Op 1 maart tekende ik het contract en op 15 maart ging ons land in 'intelligente lockdown' en moest onder meer alle horeca de deuren sluiten."

Uiteindelijk kon hij in augustus dan echt aan de slag in Café de Bierelier. "Het is een echt bruin café voor jong en oud. Het café is lekker ruim. Binnen zijn er 32 zitplaatsen en buiten nog 20; uiteraard allemaal met voldoende afstand van elkaar." Zodra het weer mogelijk is, hoopt Marcel regelmatig muzikale live optredens in zijn café te kunnen organiseren. "Tot die tijd kunnen gasten hier onder meer voetbalwedstrijden komen kijken. Ook heb ik een biljart staan en zijn er twee dartbanen in het café."

Marcel werkte tot voor kort voor Heineken en hoorde via zijn oude werk van Café de Bierelier. "Voor die tijd heb ik wel vaker in cafés gewerkt en ik heb het altijd onwijs leuk gevonden om achter de bar te staan." Ondertussen zitten de eerste twee maanden in zijn nieuwe café er bijna op. "Augustus is super goed verlopen, september iets minder maar dat is altijd een mindere maand voor de horeca. Ik heb er in elk geval erg veel vertrouwen in dat het goed gaat lopen."

Café de Bierelier is maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 01.00 uur geopend en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 01.00 uur. "Normaal gesproken zijn de sluitingstijden in het weekend later, maar volgens de nieuwe maatregelen moeten we nu altijd om 01.00 uur sluiten. Op dinsdag is het café gesloten."