Lighthockey voor 55 plussers

Redactie 24-09-2020
Foto: EvergreenLighthockey bij MHV Evergreen.

MHV Evergreen nodigt 55-plusers uit om dinsdag 29 september van 10.00 tot 11.00 uur een keer mee te doen lighthockey.

Lighthockey is een prima bewegingssport voor 55 plussers. Hockey-ervaring is niet nodig; het merendeel dat nu meedoet, had dat ook niet. Iedereen die normaal kan bewegen kan meedoen, naar eigen kunnen. Het spel wordt gespeeld met een kunststof stick en een luchtbal, die iets groter is dan een hockeybal. Daardoor kunnen blessures worden voorkomen. Ook de opbouw van de training werkt mee aan het voorkomen van blessures, door een goede warming-up en cooling-down en aangepaste oefeningen met stick en bal.

Veel bewegen is belangrijk voor iedereen en zeker voor 55-plussers. In de huidige coronatijd wordt dat nog eens benadrukt. Lighthockey is bovendien corona-proof, omdat het een sport is die buiten plaatsvindt en de 1,5 meter afstand gemakkelijk kan worden gewaarborgd.

Bij Evergreen wordt iedere dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur lighthockey gespeeld (als het weer het toelaat). Dat vindt plaats op een kunstgrasveld. Na afloop wordt op het overkapt terras een kopje koffie of thee gedronken, uiteraard met in achtneming van de 1,5 meter.

Een keer meedoen als gast is een mooie gelegenheid om te ervaren wat het inhoudt en of het leuk is. Zorg wel voor sportschoenen met een redelijk profiel; dat is prettig op kunstgras. Het is ook handig om even aan te geven dat u komt, dan kan u tijdig geïnformeerd worden als het niet doorgaat, bijvoorbeeld bij slecht weer. Stuur hiervoor een mailtje naar communicatie@mhv-evergreen.nl