Excelsior M tegen Rijnsburgse Boys krijgt geen winnaar

Redactie 24-09-2020
Foto: Harry NoordhofOmar El Baad in duel met Max Hudepohl.

Excelsior Maassluis heeft haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen Rijnsburgse Boys. Een wedstrijd die tot het einde toe spannend bleef, kreeg uiteindelijk geen winnaar: 2-2.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Rijnsburgse Boys. Al snel in de wedstrijd waren de bezoekers dichtbij een treffer toen Kevin Ringeling zich bij een lange bal in Jeroen Spruijt verslikte. Jean-Paul van Leeuwen wilde echter niet meewerken aan een vroege treffer en greep alert in.

Na een half uur was de eerste kans van Excelsior Maassluis meteen raak. Redouan Omar Ouali stuurde met een prima steekpass Vincent van de Berg de diepte in waarna Van den Berg met een goede voorzet Marius van Mil bij de tweede paal vond, die vervolgens keeper Bradly van der Meer kansloos liet met het hoofd (1-0).

In de slotfase van de eerste helft viel de gelijkmaker. Na balverlies van Omar Ouali kwam de bal bij Furhgill Zeldenrust terecht. Hij vond vervolgens de inlopende Bram de Bruin, die geen moeite had om de bal achter Van Leeuwen te krijgen (1-1).

Bekende recept

Ook direct na rust was Rijnsburgse Boys gevaarlijk voor het doel van Excelsior Maassluis. Waar Max Hudepohl nog een waarschuwingsschot loste was het kort hierna wel raak voor de bezoekers. Dani van der Moot krulde de bal, met twee verdedigers voor hem, onhoudbaar in de lange hoek achter Van Leeuwen (1-2).

Lang keek Excelsior Maassluis niet tegen deze achterstand aan. Het succesvolle duo Van den Berg/Van Mil liet namelijk van 52 minuten weer van zich spreken met het inmiddels bekende recept. Van den Berg met de voorzet en Van Mil met de kopgoal (2-2).

Rode kaart

Na de gelijkmaker pakte de Tricolores door. Van den Berg speelde zichzelf knap vrij in het strafschopgebied, had wellicht de bal opzij moeten leggen naar de vrijstaande Van Mil, maar besloot zelf uit te halen. Zijn schot ging centimeters naast. Ook de ingevallen Devin Plank was dichtbij een treffer toen zijn schot vanuit een onmogelijke hoek op de paal belandde.

Na ruim uur spelen kreeg de wedstrijd een grote wending. Van den Berg probeerde balverlies te herstellen en trok ten hoogte van de middenlijn met een harde overtreding op Spruijt aan de noodrem. Scheidsrechter Aafouallah stuurde de routinier eraf met een directe rode kaart. De man minder situatie leek een kwartier voor tijd Excelsior Maassluis de das om te doen. Een teruggelegde bal op de gevaarlijke Van der Moot verdween richting de kruising, maar met een geweldige reflex tikte Van Leeuwen de bal uit het doel.

In de blessuretijd was de grootste kans nog voor de formatie van Corneille. De uitstekend ingevallen Plank speelde zich op veel wilskracht vrij in het strafschopgebied maar zag zijn schot net aan de verkeerde kant van de paal gaan. Zo bleef het 2-2.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis de uitwedstrijd tegen TEC in Tiel. De wedstrijd op sportpark De Lok begint om 15.30 uur.