Stadsdichter draagt stokje over'Het waren twee mooie jaren'

Redactie 24-09-2020
Foto: Peter FarlaJelle Ravestein tijdens Dodenherdenking 2020.

Dichter Jelle Ravestein kijkt met plezier terug op zijn periode als stadsdichter.

Hij heeft meer dan 40 stadsgedichten geschreven en gepubliceerd. Hij trad landelijk op tijdens de Avond van de Zuid-Hollandse dichters en op de Landelijke Stadsdichtersdag. Daar was hij een ambassadeur voor de stad met onder meer gedichten over Maassluis. Hij trad lokaal op tijdens de Kerstmarkt, het nieuwjaarsgala van de gemeente en in de landelijke Week van de Poëzie in de Koningshof. Ook droeg hij in 2019 voor bij de lokale Dodenherdenking, op de Kunstroute, op het cultuurgala in de Koningshof en tijdens een benefietconcert voor concertpianist Ako Taher.

Voor het stadsvernieuwingsproject van de Sluispolder-West schreef hij twee wijkgedichten en trad hij op tijdens de wijkwandeling in 2019 en bij de afsluitende wijkwandeling op maandag jl. toen ook de herinneringsbundel werd uitgereikt aan de wethouders Bronsveld (cultuur) en Kuiper (Stadsvernieuwing).

Verder verzorgde Ravestein een huiskamerconcert tijdens de week van de Cultuur in samenspel met pianist Warner Fokkens. Tijdens het Sela concert in de Petrus en Pauluskerk verzorgde hij de verbindende teksten tussen de optredens van de diverse lokale zangkoren.

Afgelopen winter verzorgde hij met diverse lokale dichters een middag bij De Tweemaster en met gitarist André Bruijn verzorgde hij in opdracht van Theater Koningshof deze zomer een middag met zes huiskameroptredens in De Vliet. Speciale opdrachten waren er voor het 50-jarig bestaan van de Vrienden van het Museum Maassluis en van het museum voor de kerstexpositie 2019. Daarnaast stond hij in de regio op diverse podia: De Lier, Westland, Den Haag en Spijkenisse.

Jelle kijkt met veel plezier terug: "Het waren twee mooie jaren! Intensief, maar gaaf om te doen." Na deze twee jaar stadsdichterschap is Jaap van Oostrum zijn opvolger voor de komende twee jaar.