Waterpret tijdens Zomertour Maassluis

Redactie 13-08-2020
Foto: Norel FotografieKinderen konden lekker genieten en afkoelen in de zwembadjes.

Met de zomerse tempraturen op zondag 9 augustus organiseerde Zomertour Maassluis alweer haar 3e week. Dit keer vond het plaats bij het Startpunt in Palet. Vanwege de hoge tempraturen besloten de initiatiefnemers, Abdel en Khalid, om verschillende wateractiviteiten te organiseren.

Kinderen konden lekker genieten en afkoelen in de zwembadjes. De zwembadjes die gevuld waren met waterpistooltjes en spons zorgden voor extra waterpret. Ook de allerkleinsten konden zich vermaken met het scheppen van bad eendjes van het ene badje naar het andere badje. Ook konden er buikschuivers gemaakt worden op een zeil met zeep.Natuurlijk mocht de tuinslang ook niet ontbreken en werd menig kind nat gespoten. Alle bezoekers kregen ook nog eens gratis ijsje om lekker af te koelen.

Volop meer activiteiten

Net zoals voorgaande weken konden de kinderen tijdens deze dag ook weer kennis maken met het kickboksen van Fighting4all. Aikibudo Maassluis, die tijdens het sportgala in de prijzen viel, was ook aanwezig om de kinderen kennis te laten met de zelfverdedigingssport. Dance Kidzz Maassluis verzorgde streetdance workshops. De activiteiten vonden zoveel mogelijk plaats in de schaduw op de wateractiviteiten na. Buurtbewoner Sirguhun kon zijn geluk niet op. "Dankjewel, jullie maken de buurtbewoners, mij en mijn gezin zo gelukkig dat er iets wordt georganiseerd voor de buurt. Iedereen is blij en spelen samen. Volgende keer zijn we er ook weer bij", aldus Sirguhun die samen met zijn drie kinderen veel plezier had.

De schilderijen die de kinderen hadden gemaakt voor de ouderen zijn prachtig geworden. Verzorgingstehuis de Tweemaster heeft de schilderijen mogen ontvangen en de bewoners waren er dolgelukkig mee. Daarnaast konden kinderen mooie sieraden maken, springen op het springkussen, badmintonnen, vier op een rij spelen, touwtrekken en sport en spelactiviteiten.

Zondag 16 augustus zal de Zomertour plaatsvinden in het Oleanderpark. Alle activiteiten zijn gratis. Het programma start om 13.00 tot 17.00 uur. Neem je vriendjes en vriendinnetjes gezellig mee. Wilt u als vrijwilliger of als organisatie een bijdrage leveren aan Kids Olympics? Neemt dan vooral contact op met de initiatiefnemers via kids4olympics@gmail.com.