Strengere coronaregels voor horeca

Redactie 07-08-2020
Foto: Stock

De overheid heeft een aantal regels voor de horeca in het kader van corona weer wat aangescherpt. Aanleiding daarvoor is de stijging van het aantal besmettingen de afgelopen weken. Dat hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge donderdagavond toegelicht tijdens een ingelaste persconferentie.

De horeca moet voor binnen én buiten - ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, werken op basis van reservering van tevoren of aan de deur. Ook moeten bezoekers gezondheidsvragen beantwoorden en moeten ze vaste zitplaats aan een tafel of aan de bar krijgen. Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren. Door het achterlaten van naam en contactgegevens kan de GGD contact opnemen bij een besmetting die verband houdt met die horecagelegenheid.

Als duidelijk is waar de bron van een lokale uitbraak is, legt de voorzitter van de betreffende veiligheidsregio een sluiting van maximaal twee weken op van recreatieve instellingen, zoals bioscopen, horecaondernemingen, pretparken, theater, musea, enz.)