Zomerprogramma voor de ouderen draagt bij aan de verbinding

Redactie 06-08-2020
Foto: PREen aantal deelnemers van de workshop bloemschikken\n Quote: \u201cLeuke manier om als ouderen bij elkaar te komen\u201d

Voor de ouderen in Maassluis is er deze zomer een activiteitenprogramma met voor ieder wat wils.

Elkaar ontmoeten tijdens een gezellige activiteit en wellicht nieuwe kennissen of vrienden maken op diverse locaties in de stad. Het activiteitenprogramma wordt georganiseerd in samenwerking met Maassluise ondernemers en verenigingen.

Gedurende de zomerweken is er op dinsdag en donderdag voor de 65+ inwoners van Maassluis een leuke activiteit waarbij cultuur, natuur, kunst en sport aan bod komen. Steeds op een andere mooie locatie in de stad.

Zo kunnen de ouderen Maassluis weer opnieuw ontdekken en met elkaar genieten van de activiteiten, waarbij het samenzijn en elkaar leren kennen belangrijk zijn. Je bent immers nooit te oud om nieuwe vrienden te maken, want #samenzijnwijmaassluis.

Voor Wethouder Bronsveld - Snoep is het van belang dat de harmonie veel verder gaat dan het elkaar ontmoeten, het gaat ook om weer onderdeel te zijn van de lokale samenleving en de dynamiek in de stad

Twee weken geleden was de aftrap in het prachtige Theater Schuurkerk waarbij de ouderen konden dansen met passie onder leiding van Nancy Don, zij is één van de Maassluise ondernemers die dit programma een warm hart toedraagt. Er is zoveel diversiteit aan activiteiten en leuke locaties van bloemschikken met Florifere in Theater Koningshof, schilderen met Crea Home Art op de markt bij Grand café de Waker, tot het ontdekken van Midden Delfland met de bekende fluisterboten van Warbout. Er is nog voldoende ruimte om mee te doen. Zie het programma in de Schakel of op www.zomeractiviteitenmaassluis.nl

Elkaar ontmoeten staat centraal tijdens deze zomeractiviteiten voor ouderen. De reacties van de deelnemers en de betrokken ondernemers zijn tot nu toe enorm positief.

Om aan te melden kunt u kijken op www.zomeractiviteitenmaassluis.nl of in de Schakel waar u de programmering kunt zien. De programmering loopt t/m 27 augustus en vindt plaats op elke dinsdag en donderdag.