Fietspromo Den Oudsten Classic naar Oudewater

Redactie 06-08-2020
Foto: PRFietspromo verreed de klassieker naar Oudewater

Sinds jaar en dag stond de Oudewater Classic op het fietsprogramma van Fietspromo.

Dit jaar had het bestuur besloten deze classic te vernoemen naar de geestelijke vader van deze classic en voorzitter van Fietspromo. Bijna was deze klassieker door het Corona virus in het water gevallen, maar door het versoepelen van de beperkende maatregelen werd het toch mogelijk om deze rit afgelopen zondag te verrijden. In het verleden was het uitgangspunt dat alle Fietspromo's gezamenlijk de heenreis afleggen, ongeacht kwaliteit ervaring en snelheid. Echter door Corona- en veiligheidsmaatregelen worden grote groepen fietsers door het bestuur van Fietspromo niet meer toegestaan. Daarom werd er deze versie gestart met 3 groepen van elk 8 rijders.

Ontspannen pedalerend werd vanaf 8.30 uur langs Schiedam koers gezet naar Zoetermeer. De kruissnelheid was comfortabel rond de 28 km per uur, waardoor met de wind in de rug iedereen gemakkelijk mee kon blijven rijden en bleef er voldoende energie over om te socialiseren. Na Zoeterneer en Moerkapelle volgde de landelijke fietsroute naar Waddinxveen en het prachtige fietspad dwars door de Reeuwijkse Plassen.

Volgens planning werd om 11.00 uur het historische centrum van Oudewater werd bereikt. Waar tegenover de Heksenwaag de welverdiende gebruikelijke koffie met appeltaart werd genuttigd. Daar de verwachting was dat de wind op de terugreis tegen zou zitten, was het voor sommige deelnemers toch een hele opgave om de tocht te volbrengen.

Terug slingerde de route langs Stolwijk door de Krimpenerwaard naar Gouderak waar het fietspontje naar Moordrecht een welkome onderbreking vormde. Het laatste deel langs de Rottemeren en Berkel en Rodenrijs voerde min of meer over bekende paden. Met de sterkeren op kop bereikten alle Fietspromo's onder het motto "samen, samen thuis" rond 14.00 uur de Markt in Maassluis en was het op het terras nog heerlijk nagenieten van weer een schitterende tocht.

Omdat het Fietspromo programma eigenlijk pas in juli begon, fietsen de Fietspromo's ondanks de zomervakantie gewoon door. Op de woensdagavonden zijn er de normale trainingsritten. Deze ritten staan ook open voor niet leden die kennis willen maken Fietspromo. Heb je daar interesse is? Kom dan op de woensdagavond om 19.30 uur naar de VTM kantine aan de Albert Schweitzerdreef. Voor het volledige het programma van Fietspromo kijk je op de website www.fietspromo.nl. Voor meer info kun je mailen naar info@fietspromo.nl