Dagje Blijdorp voor gezinnen uit Maassluis

Redactie 06-08-2020
Foto: Stockfoto PixabayDiergaarde Blijdorp is dagelijks geopend van 09.00 - 17.00 uur \u00e9n tijdens de hele zomervakantie (t\/m 29 augustus) op donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs tot 21.00 uur.

In samenwerking met Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Diergaarde Blijdorp biedt Stichting Leergeld minima gezinnen een dagje uit naar de Rotterdamse dierentuin aan. Zowel de kinderen als de ouders kunnen een gratis entreebewijs aanvragen via de gemeentepagina's op de website van Leergeld.

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt maatschappelijke projecten in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Jaarlijks ontvangen zij honderden aanvragen van organisaties die het verschil willen maken in de samenleving. Het fonds verstrekt de middelen om in totaal 8.000 kinderen en ouders te laten genieten van het dagje Blijdorp. Wanneer Leergeld de aanvraag van een gezin goedkeurt, ontvangt zij per gezinslid een online toegangsbewijs, een bon voor een ijsje of een kopje koffie/thee en een RET-vervoersbewijs. Zo kan het hele gezin zorgeloos genieten van het dagje uit.

Corona

Het uitje naar de dierentuin was eerder al aan te vragen via de website van Leergeld. Helaas was het vanwege corona nog niet mogelijk om de tickets daadwerkelijk naar de gezinnen te versturen. Nu de dierentuin weer open is, kunnen alle gezinnen die op de wachtlijst waren geplaatst binnen twee weken hun tickets verwachten. Wij raden deze gezinnen aan de inbox van hun e-mail in de gaten te houden.

Informatie en voorwaarden

In 2020 kunnen gezinnen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp aanvragen. U kunt een aanvraag indienen voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar. De ouders krijgen natuurlijk ook toegang. U kunt bij Stichting Leergeld een dagje uit naar Diergaarde Blijdorp aanvragen als de aanvraag voldoet aan onderstaande voorwaarden:

- Het inkomen van de ouder(s) is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm of er zijn aantoonbare, hoge schulden.

- Het kind is van 3 tot en met 17 jaar oud.

- Het kind zit op de basis- of middelbare school.

Bij toekenning krijgt u e-tickets waarop staat:

- Toegang tot Blijdorp.

- RET- vervoersbewijs (Let op! Gaat u met de auto, dan moet u wel parkeerkosten betalen).

- Voor kinderen een code voor een perenijsje en voor de ouder(s) een code voor een kopje koffie of thee.

- De e-tickets zijn geldig t/m 31-12-2020.

Wilt u een aanvraag indienen? Ga naar www.elkkinddoetmee.nl, kies voor de gemeente waarin u woonachtig bent, selecteer Diergaarde Blijdorp, lees de voorwaarden goed door en vul het aanvraagformulier in.