Calypso is het kunstwerk van de maand augustus

Redactie 01-08-2020
Foto: Nel WilkesHet kunstwerk Calypso van beeldhouwer Doroth\u00e9 Jehoel.

Het kunstwerk Calypso, op de rotonde Wagenstraat/ Rozenlaan/Westlandseweg, is het Kunstwerk van de Maand augustus.

De Calypso is in gecoat staal vervaardigd door beeldhouwer Dorothé Jehoel. Het meet 8 x 5 x 5 meter. De diverse elementen waar het kunstwerk uit is opgebouwd symboliseren verleden, heden en toekomst.

De Calypso kan worden gekenschetst als controversieel. Veel Maassluizers hebben er een mening over. En daarbij hoort ook het verzinnen van bijnamen. Zo wordt dit kunstwerk ook wel De Legoblokjes, De Verrekijker of De Stekker genoemd.

Een samenwerkingsverband van de Culturele Raad Maassluis, de Historische Vereniging Maassluis en de Gemeente Maassluis kiest iedere maand een Maassluis kunstwerk als Kunstwerk van de Maand. Van dit kunstwerk wordt een beschrijving gemaakt. Verder wordt enkele kunstenaars en een aantal 'willekeurige' Maassluizers gevraagd wat zij van het kunstwerk vinden.

Een en ander is te vinden op de websites www.crmmaassluis.nl en histvermaassluis.nl. Op de Kunstkaart Maassluis is te zien waar het kunstwerk geplaatst is. Je vindt deze kaart op www.maassluis.nl/kunstwerkenkaart.