MVC organiseert beginnerscursus

Redactie 31-07-2020
Foto: PRDe MVC dames zijn er klaar voor.

Sinds 1 juli is het weer mogelijk om in de zaal te sporten en daar hebben de volleyballers van MVC meteen gebruik van gemaakt door elke woensdagavond te spelen in de zaal de Kindertuin. Vanaf 1 september gaat MVC weer trainen en spelen in de wethouder Smithal. Ook dit jaar wordt er zowel op de maandag- als de woensdagavond getraind.

Voor de heren is er niet veel veranderd. Op maandagavond traint het jonge mannenteam onder toezicht van oud-lid en ex-international zitvolleybal Tom Poortman. "Vorig seizoen is er een hoop geleerd en die lijn zetten we voort, het enthousiasme is er", aldus Poortman. MVC heren 1 traint als vanouds op de woensdagavond.

Bij de dames is er dit jaar wel een bijzondere verandering. MOVE4U uit Vlaardingen heeft contact gezocht met de dames van MVC omdat zij ook kampte met een spelerstekort. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking op niveau. Het seizoen 20-21 zal het 1e damesteam bestaan uit speelsters van Move4U en MVC en zij gaan uitkomen in de 1e klasse.

Op woensdag trainen de jeugdteams en zijn ook de recreanten te vinden. De basis is gelegd maar MVC is nog specifiek op zoek naar dames tussen de 18 en 30 jaar die het niveau van de 3e klasse aankunnen. "We hopen dat we in het tweede gedeelte van het seizoen alsnog een tweede damesteam in kunnen schrijven", aldus het bestuur. MVC traint vanaf 2 september op maandag van 19.00 tot 20.30 uur en op woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de Wethouder Smithal. De wedstrijden zijn thuis op zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur.

Beginnerscursus

Vanaf maandag 14 september start er bij MVC een beginnerscursus Volleybal. Van 19.00 uur tot 20.30 uur wordt er geoefend om het volleybalspel (weer) onder de knie krijgen. Het eerste half uur worden er onder leiding van twee trainers basisoefeningen gedaan en daarna wordt er een uur gespeeld. De cursus/workshop is gedurende 5 maandagen vanaf 14 september tot aan de herfstvakantie en vind plaats in de Wethouder Smithal. Aanmelden kan via bestuur@mvcmaassluis.nl of via de website www.mvcmaassluis.nl.